tisdag 24 mars 2020

Dag 8 - Vicken tur! Och en sån osis.

Såg en film om Jerome Kern igår, "Look for the Silver Lining"  sjöng dom. "Whenever clouds appears in the blue". Jag snöar lätt in på texter ur The American Songbook

Och fast det är lite mörkt och trist ibland här i karantänen finns det ljusglimtar!

Vicken tur tänkte jag att jag hann gå till frisörn precis innan Coronan slog till, jag klarar mig nog ett par månader. Och tur att jag hann fixa ögonen i vintras och ingen tandläkartid på gång, sånt som kan vara lite kinkigt numera.     

Tur att jag hann få på sommardäcken och en sån tur att vi hade fritidshuset att åka ut till, man är ju lite friare här, ingen risk för folksamlingar.

Elfelet häromdan var a cloud in the sky, men sån tur att jag hittade felet så snabbt. Kräver elektriker, men en sån tur att han lovat komma i slutet av veckan.

Tur att vi har ved till bastun och att det är isfritt i ån så man kan svalka sig. E-böcker och ljudböcker från biblioteket och filmer från lite varstans, Facetime så man inte glömmer hur barnbarna ser ut. Spotify med miljoners miljarder låtar.

Det finns en massa fler "silver liningar", det här var bara några exempel.

Osis då? Jo det var osis att vi var två veckor sena med rockkonserten som vi fick ställa in när reglerna om stora evenemang kom. Två veckor, annars hade vi hunnit. Men tur att det så snabbt blev ett nytt datum och fint att ingen verkar vilja lämna tillbaka sina biljetter! Och osis var det att det inte blev nån semla idag, men tur att då kan jag ta två nästa vecka istället

Så där kan man hålla på. Sjung med tillsammans med Chet Baker:

So always look for the silver lining and try to find the sunny side of life!   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar