måndag 2 februari 2015

Vedbobacken är inte så dum

Vedbobacken i Västerås kan inte jämföras med Alperna. Inte ens med Kungsberget utanför Sandviken. Men det var bättre än jag trodde.
Inte Åreskutan men ändå inte så tokigt!

Jag har inte varit in där på området på kanske 20 år, och jag har aldrig åkt skidor där i skidbacken på den gamla tippen. Anders Lif skriver att där i backen ligger Västerås gamla City. Rivningsmassorna från när stan moderniserades på 50-60-talet hamnade där, en guldgruva för framtidens arkeologer? Med en massa vanliga sopor också är det nu en riktigt bra skidbacke.

Utsikten från toppen kan jag inte yttra mig om, jag har aldrig bestigit Vedbobacken och egentligen kan jag inte säga nåt om backarna heller när jag aldrig åkt i dom mer än att dom verkade välskötta det jag kunde se. Trots regnet och mildvädret senaste veckan kändes det som det var gott om snö, bra preparerat med konstsnö. Jag stötte på en bekant som varit engagerad i backen när dom bara hade en snökanon berättade han. Då sov dom över i en barack och sprutade snö med kanonen varannan timme hela natten sa han. Jag förstår att det är eldsjälar som ligger bakom en sån här anläggning.

Premiäråkare
Mycket folk var det, det var nån tävling som höll på i en av nedfarterna, men vi hittade våra Solnaåkare som slipade på formen i de lite lättare backarna. Natan åkte för första gången och Clea har inte åkt så mycket hon heller. Båda ramlade vid första åket berättade pappa Anders, sen gick det direkt mycket bättre.

Det är helt klart det som gör att utförsåkning är så populärt, att det är så lätt att komma igång. Man lär sig direkt att svänga och bromsa. Skidorna ser helt annorlunda ut nu än när jag testade det här (20 år sen?) och ska visst vara lättare nu att använda, men fast det ser kul ut och jag säkert skulle klara Vedbobacken är jag lite tveksam.

Pensionärsrabatt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar