torsdag 5 februari 2015

Gårdagens varning var lite märklig! Jogging är farligt!

Örjan Widmark
Snart kommer våren,
då ska jag leva farligt igen
Man ska väl vara tacksam för många av alla 100.000-tals varningar man får, men ibland tar man sig för pannan.

Häromdan läste vi att kaffe var nyttigt, då blev man glad och tog sig en påtår. Öl och vin sägs ha positiva effekter, det tar många som bevis för att dom lever nyttigt, hur många har inte hört det på festen? Vanligt vatten ska man dricka regelbundet, men så läser man varningar att det är farligt att dricka för mycket.

En app om hur farligt det är att flyga läste jag om igår. Ladda in den och knappa in din flygresa så kan du exakt se hur stor risken är att du ska störta. På Stockholm - Malmö var det visst en chans på 6,5 miljoner den dagen sa man, det är väl tryggt att veta innan planet startar.

Fisk är lite fram och tillbaka, ibland är det bra, ibland är det dåligt. Grönsaker och frukt är bra säger man men frukt är bara socker säger en annan rapport. Man kan bli galen för mindre och nu läste man om hur farligt det är att jogga. "Man ska träna lagom, du blir invalid för livet och dina knän tar slut" varnade mig en kompis.

Nu sa ju inte rapporten direkt att det var farligt att jogga, men det är så jogginghatarna läser det liksom dom som dricker för mycket alkohol tar fasta på den eventuellt positiva effekten, man tror det man själv vill tro.

Sån är jag också, jag tror det jag själv vill tro. Gör som jag själv vill och bryr mig inte så mycket om varningsrapporter, jag har min egen kropp som rapportör (och följer möjligtvis Margaretas råd erkänner jag). Och just nu rapporterar kroppen att gubben som administrerar den har joggat för lite ett bra tag.

Men rapporten om kaffet gillar jag, så det får bli en tretår innan dagens jobb och spring och skubb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar