torsdag 26 februari 2015

Tiggeriet, en fortsättning från igår

Tre, min mobilleverantör i Punkt
Dagens morgonpromenad gick till Tre, min mobiloperatör. Min mobil fyller två år och nu är den slutbetald. Tanken är väl att man ska byta till en ny mobil då men min Nokia 920 är allt så bra att den får hänga med ett tag till så jag gjorde om avtalet till det billigaste dom har. Nu tjänar jag 200 kronor i månaden, vad ska jag göra med dom pengarna? Det är många som vill vara med och dela när man tar en runda på stan.


Tiggarna först. Redan tidigt på morgonen var det 6-7 stycken igång som jag sick-sackar emellan. Det känns inte bra att gå förbi där dom sitter med sin mugg och vinkar ett glatt "Hej". För som jag skrev i går favoriserar jag tjejen utanför Coop Forum på Stenby och är lite snål mot andra. 

Så är det killen med Situation Stockholm. Där köper Margareta varje månad en tidning så jag brukar bara nicka åt honom. Killen med dragspel nickar jag också åt, men dom från Greenpeace, Röda Korset, Iran m.fl som vill att man ska skriva upp sig som månadsgivare med en hundring i månaden, dom låtsas jag inte se. En tjuga och lite grus i RK:s bössa kan det väl bli när dom har en kampanj på gång, men jag är försiktig med att binda mig för nya månadsutgifter. Metro har en artikel idag i ämnet, "Slaget om gatorna" kallar dom det.

Jag brukar tänka att jag ju redan varje månad ger ett bidrag på 12-1500 kronor av min pension att fördelas till alla arbetstagare i Sverige vare sig dom behöver det eller inte. Så jag känner mig rätt generös redan. Nej, jag behåller allt mitt nytillskott på 200 kronor i månaden. Det kommer nog att behövas när hyresavin för 2015 kommer.

En liten kommentar bara till grabbarna på Tre, dom skulle behöva lite internutbildning. Dom vill gärna sälja lite extra när man är inne hos dom och det är inget fel med det, det är ju deras uppgift, men dom har noll koll på Windows Phone som jag envisas med att ha. Att varumärket Nokia håller på att gå ur tiden har inte gått fram. Den unga säljarn såg så skeptisk ut så jag stod inte på mig. Tillrättavisad av en gammal gubbe kan knäcka en grabb i början av karriären.  
                     
           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar