onsdag 11 februari 2015

Många damer är det

Det är inget problem, men på Actic-träningen igår kom jag att tänka på det. Ja, det är inte speciellt negativt och inte heller speciellt positivt, bara ett neutralt konstaterande att det har blivit så att jag väldigt ofta rör mig i kretsar där det är en ryslig massa damer. Eller tjejer som jag kallar alla kvinnor i After Work-ålder.

På jobbet var det rätt mansdominerat från början på 60-talet, ja även på mitt sista jobb jag började -94 med kvinnor mer på administrationen, men för övrigt: redan i dansföreningen som jag tidigt blev aktiv i var det ofta överskott på tjejer. Det var ju dumt, där om någonstans är det ju bra om det är rätt jämnt fördelat.

Rock Everybody med grabbarna i mitten 
Mer då: Föräldraföreningar, mycket tjejer. Kurser jag gått på, mycket tjejer. Som datalärare för seniorer, mycket tjejer, av 9 deltagare var det ofta 6 tjejer. Pensionärsuniversitetet samma sak. Skrivarkurs... vilka riktiga karlar går en sån?

      
Och nu i rockkören Rock Everybody så är det ett markant kvinnoöverskott, 175/25 i bästa fall. Det kan man ju undra varför, för inte sjunger väl vi gubbar så mycket sämre än damerna och vi är väl också intresserade av rockmusik. Rätt vanligt att "hon" är med i kören men inte "han".  

Så till det som triggade den här funderingen. På fredagsträningen på Actic var fördelningen 13/6 och på träningen idag var vi 14/4. Med flest tjejer alltså. På cirkelträning där i princip alla killar orkar lite mer än tjejerna så vi kan ju få visa oss lite starka där och glänsa lite. Som om nån nu skulle bry sig om vi lägger på några extra kilo men ändå.... Kanske det generellt är så att vi killar är mer individualister och inte vill visa upp oss i en grupp? Nåt att fundera på.

Men på ett ställe håller vi ställningarna hos Actic: Det är 100% vältränade kraftkarlar i herrbastun!    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar