måndag 23 februari 2015

Bloggfritt igår

Hände det verkligen ingenting igår som för evigt borde noteras i en äldre gentlemans blogg?

Jo det är klart, men ibland blir annat viktigare så jag fick inte tilfälle. På en tur till stugan såg vi att det blir ingen mer skidåkning. Jag hade hoppats att snön skulle ligga kvar lite mer där, men hela skidsäsongen blev bara 4-5 kilometer i lite jobbig nysnö tidigare på säsongen. "Alltid något" som ordspråket säger..

Fåglarna hade snott jordnötsbehållaren som låg tom och uräten på granntomten där nog mössen också hade fått smaka. Jag roade mig med att byta telefonen och koppla in en Chromecast på TV:n medan Margareta solade sig på trappen.

Nån snöplogning har det inte blivit fast jag förberett så fint med att kapa Marias grenar som växt in över vägen ner till oss, men sen jag gjorde det har det inte kommit en enda flinga och nu har det som var alltså smält bort.

Vi gjorde en massa annat roligt också igår, men här kan jag bara passa på att nämna det jag ägnade eftermiddagen åt när vi kom hem, att färdigställa ett bildspel där bilderna skulle passa till tempoväxlingar i bakgrundsmusiken, Det tog en himla tid och det är verkligen ingen uppgift att skryta med, tvärtom är det lite märkligt att jag inte gjort mer såna saker i yrkeslivet. Men nu var det där alltså lite okänd mark för mig och det har sin tjusning det också, att försöka förstå hur saker och ting fungerar.

Det blev rätt bra och jag ger mig alltför ofta i kast med sånt jag inte är så bra på. Men det går att lära sig det mesta har jag kommit underfund med. Det är det här med Sociala Mediers fel. För 8-10 år sen sa jag att nu lägger jag av, inte en teknisk pryl till jag köper, jag är nöjd med det jag kan, det får vara bra nu. Sen kom Facebook, bloggar, Twitter, smartphones....

Sen var jag händig med att laga bilen också, riktigt händig! Inget allvarligt och en annan gång ska jag fixa det här lite bättre, men det blev bra nog. Det här skryter jag gärna med: Jag fixade bilen med en bit ståltråd, det är väl händigt? Margareta var lite orolig när vi åkte till stugan, så med ett par plastpluggar från Citroën á 2-3 kronor ska jag fixa det mer permanent.

Men matlagning är lite för svårt för mig. Söndan avslutades med ett nytt, delikat  recept på lax i ugn, men där är som tur är Margareta desto händigare. Och jag som är praktiskt lagd fixade disken.

En intressant söndag igår, vad kommer måndan att bjuda på?  
         

1 kommentar:

  1. Ja, jag undrade vad som hänt. Tack för uppdateringen.

    SvaraRadera