fredag 21 april 2017

Krafttag mot klotter

Det är väl inte det allra största problemet i tider av bilbränder och skolbränder, men allvarligt nog. Fint att stan tar krafttag för att minska på klottret, och allt hänger ihop tror jag.

Visst kunde det vara fint med lite färg
Vår tunnel under Cityringen är som en tratt för många norrifrån på väg ner mot stan, massor av folk går just i vår tunnel. Dygnet runt och det är lite väl populärt att klottra lite med färgburken när man går hem i natten. Nu är ju väggarna visserligen rysligt grå och trista i sig och skulle må bra av lite färg, men det är nog inte bara sura gamla gubbar som tycker det också är trist med klotter. Om nån målar en snygg figur så kommer snart nog nästa parvel och drar några tags över bilden och på någon vecka är det bara klotter kvar.

Låta ungdomarna själva måla några fina konstverk? Jo, det är ju en jättefin idé och kanske etablerade konstnärer också kunde göra en grå och tråkig tunnel lite trevligare, men skulle väggarna få vara ifred bättre då?

Krafttag mot klotter? Dom är rätt snabba att sanera, men det görs ju inte varje dag som det egentligen skulle behövas för att trötta ut ungdomarna. Men det räcker nog inte det heller, och det blir väl för dyrt. Sen tänker man väl på kameror, lite trist det också, men vad kan stan göra mer. Bättre belysning? Nån beläggning på väggarna som inte sprayfärgen fäster på?

En bagatell med lite klotter i tunneln? Jo, men det ser skräpigt och nedgånget ut och bidrar inte till trivseln precis i området.                    

Grått är riktigt snyggt....
20/4 kl 12.00 var saneringsfirman där igen. Nu är allt grått igen och det bidrar kanske inte heller till trivseln, men som den sure gamle gubbe jag är så tycker jag det är skönt att slippa klottret i vår tunnel och på murarna utanför.

Här kommer jag att ange tiden när jag ser det första klottret efter den här saneringen: _____


         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar