torsdag 6 april 2017

Det är mycket nu

Här i Mitt Sjuttital är det rätt lugnt men i världen utanför händer det lite för mycket för att man ska kunna orka med.

Också viktigt...
Jag har säkert redan glömt en del av det som hänt senaste veckan, men t.ex. kidnappade Boko Haram några nya flickor till ett okänt öde, en bomb exploderade  i S:t Petersburgs tunnelbana med flera döda och otäcka bilder från Syrien efter en giftgasattack och svältkatastrof i Afrika och jordskred i Columbia med 250 döda. Några rubriker bara från de senaste dagarna, Bussolyckan i Sverige med tre omkomna barn är en katastrof det också. Och kriminella mördar varandra i gänguppgörelser, nu har det skjutits både i Uppsala och Västerås.

Och Trump lättar på eller skrotar viktiga miljöregler, det kanske egentligen är det allvarligaste av alltihopa, vad blir det för konsekvenser av det? SVT hade en intressant programserie nyligen hur folk på andra sidan jorden oförskyllt drabbas hårt därför att andras koldioxidutsläpp är för stora. Mitt med. Men vem bryr sig? Orka!

Jo visst bryr jag mig men gör för lite i praktiken. Jag funderar ibland att åtminstone driva nån politisk linje här i bloggen, starta ett nytt parti eller kanske lite enklare att ha en parallell blogg med mer samhällskritiska åsikter. Och mina fiffiga lösningar inte minst.

Det här var bara lite åt brasklapphållet om nu det känns lite för lättviktigt här, klart jag bryr mig. Men kortsiktigt behöver jag koncentrera mig på att rensa i inkorgen på skrivbordet. Kvitton, deklarationer, räkningar, biljetter i en enda röra.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar