måndag 10 april 2017

En ovanlig helg

Vi slog på radion i bilen på fredagseftermiddan  precis när Spanarna bröts för direktrapporter från terroristattacken på  Drottninggatan. sen blev vi sittande framför TV:n hela kvällen.

Calle leder marschen mot vandrarhemmet och kalaset.
 Alla är med!
När det händer nåt så här dramatiskt vill jag gärna följa utvecklingen fast man vet att det blir upprepningar, samma intervju kommer om och om igen och en massa obekräftade uppgifter kan senare visa sig felaktiga, men ändå sitter jag där och kollar. Hur var det med våra egna som rör sig i Stockholms City? Vi fick snabbt lugnande besked på telefon och dom lite mer perifera vännerna dök upp i Facebooks Safety Check, en suverän hjälp i såna här situationer. Det händer lite väl ofta och kommer att hända igen.


Hr ornitologen visar upp sin fångst
Då var det en lite annan värld vi hamnade i på lördagsmorgonen ute på Öja. Inga bilar och ingen folkträngsel men gott om fåglar och röda stugor. Vi är väldigt dåliga att utnyttja skärgårdsöarna, då är Calle och Annika desto bättre och det här är en av deras favorit, lätt att förstå varför.

Vi bodde i små stugor på vandrarhemmet med kök och faciliteter i toppklass och självklart har dom fått toppbetyg i recensionerna på Facebook. Bra väder med sol och inte en droppe regn, men det blåste lite småkallt så kanske det är skönare nån månad längre fram, men annars är vandrarhemmet öppet året om. Varje årstid har sin tjusning!

Och mycket att göra förutom att bara kolla på naturen. "Batteri Landsort" från kalla kriget var intressant. Byggt på 70-talet för att hålla ryssarna borta och nedlagt redan i början på 1990 då vi trodde ryssarna hade blivit snälla. Fyra våningar rakt ner i berget! Gå på en visning!

Hej då!
Lite fredligare var fågelstationen där vi fick en visning om fågelmärkning av ett engelskt par som tillbringade somrarna med fågelräkning på Öja. Just idag hade en sällsynt liten krabat hamnat i fångstnätet och han fick en ring runt benet och visades upp för oss, Brandkronad Kungsfågel.

Helgen började med tragik i Stockholms City men resten av helgen ute på Öja och Landsort blev full poäng och mer därtill. Grattis Calle. Vicken fest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar