torsdag 28 januari 2016

Metro eller Vlt

Ungdomar läser allt mer sällan papperstidningen på morgonen, samma sak över hela världen vad jag förstår. Lätt att förstå, det är rätt dyrt och man översköljs ju med nyheter ändå. Och så finns det gratistidningar. Ska vi också följa ungdomstrenden?

Metro läser jag alla fem dar i veckan som den kommer ut och Vlt kommer i brevlådan  sex dagar. För 2016 gick Vlts prenumeration upp över 3000 kronor, värt priset?

Gårdagens tidningar. Vilken är bäst?
På mobilen läser jag Aftonbladet och DN och rätt ofta även SVD och Sala Allehanda, Dessutom regelbundet  några nyhetssiters nyhetsflashar och så ramlar det ju in en massa nyhetslänkar via Facebook och Twitter, man vill ju hänga med. Så fort det hänt nåt i stan plingar en flash från Vlt i mobilen. Men hur mycket nyheter kan man egentlig ta till sig? Och är det värt att betala för Vlt var dagens fundering framför morgonnyheterna på morron-TV!

Man läser ibland att Aftonbladet överväger att skippa sin papperstidning och bara ge ut tidningen på nätet. Synd för några av mina grannar som varje dag köper sin papperstidning i Kvartersbutiken, men när dom kommer hem och öppnar sin tidning är de allra flesta nyheterna gamla nyheter som stått på nätet ända sen gårdagen. Man förstår att dom har lite att diskutera i mediebranschen.

Vlt då? Allt färre prenumererar, men vi fortsätter. Lite svårt att vara utan morgonproceduren med kaffe och Vlt och lokalnyheterna ser man ju ingen annanstans. Dödsannonserna, är det nån bekant som lämnat in? Byggplaner i stan, Lite nytt från Landstinget och kommunen. Några olyckor och en del brott. Föreningsnytt. Insändarsidan. Oftast inte så viktigt men sånt där som rör sig i stan och som man blir lite utanför om man inte läser.

Så det blir väl Metro OCH Vlt ett tag till, men intressant vad som händer med medievärlden under Mitt Sjuttital. Papperstidningen, TV-tittandet, Sociala Medier... Den utvecklingen, (eller avvecklingen) bevakas i den här kanalen.    
           

4 kommentarer:

 1. Du glömde Västerås Tidning som kommer två gånger i veckan. Den är ju dessutom gratis.

  SvaraRadera
 2. Örjan med fru kanske frånsagt sig reklam och då får man inte Västerås Tidning. Jag ogillar all reklam och vilket slöseri med jordens resurser. VT finns även den för avhämtning precis som Metro!
  Vlt, det är många ord för pengarna!

  SvaraRadera
 3. Tack för responsen. Jo det är klart - i Västerås Tidning får man gratis lokalnyheter. Rätt ska vara rätt.

  SvaraRadera
 4. Fast vem vet, allt det "gamla" blir ju populärt igen. Det senaste är mobiltelefoner som BARA går att ringa med. Vår yngste son (20 år) saknar VLT så han kommer förbi ibland och hämtar upp ett antal gamla nummer som han kan ta med sig hem till sig och läsa ;)

  SvaraRadera