tisdag 26 januari 2016

En helt vanlig dag

Vi har ofta lite för mycket att göra. Det här var en långt ifrån ovanlig dag och inte förrän nu kl kvart över åtta på kvällen har jag tid att sätta mig och knappa på min blogg. Mitt sjuttital överskrider hastighetsgränsen.

Det slog mig vid frukosten i morse att jag borde fundera lite kring tablå-TV igen efter gårdagens helkväll framför TV:n. Kommer det att helt försvinna som ett par av mina vänner i helgen trodde, eller kommer det alltid att finnas kvar som jag tror? Ja, inte skulle jag sett gårdagens Idrottsgala i nån playtjänst i alla fall om jag hade missat det igår. Just nu går ett intressant program som jag gärna sett men jag är för trött efter den här hårda dagen och det kommer jag inte heller att se i playtjänsten.

Idrottsgalan den här veckan och Guldbaggegalan förra veckan går visserligen på fel veckodag och skulle passa att se på play. Fel dag, ja tvådag alltså. Att följa en gala på en tvådag när man inte kan få sig lite gott att äta framför TV:n är lite trist och minns jag rätt var det tvådag på Nobelmiddan också, men det blir inte i playtjänsten ändå, inget man gärna kollar i efterhand. Inte nyheter heller mer än i undantagsfall, det vill jag se när det sänds. TV-serien man missat är OK, det räcker för mig. Och jag tror att för alltid kommer tablå-TV finnas kvar men kanske tablå-TV-tittandet kommer att minska, så långt kan jag sträcka mig. Men det är bra att det finns.    

I en enkät jag fyllde i häromdan fick jag svara på hur många mig likasinnade människor jag träffade varje dag. Det är säkert många som sitter alltför ensamma och kanske inte träffar en levande själ mer än hon/han från hemtjänsten, men jag kan inte räkna alla jag pratat med idag. Gruppträningen på gymmet, intervjun med några tjejer från högskolan, körsnack i bastun, i väntrummet hos tandläkarn pratade vi småfåglar och så hela kören på det. Och lite till.

Veckans brott
I morrn är det först gymmet igen och sen ett styrelsemöte och sen ska jag försöka hinna till ett föredrag där Erdogan Bele föreläser om hur det är att leva i en främmande kultur. Jag hinner nog inte så mycket mer för till kvällen måste vi förbereda skidhelgen i Kungsberget.

Jag har det hellre så här som helt vanliga dagar än alltför lugnt, men vi kanske skulle behöva ta en semesterresa till nåt varmare land....  Nu sätter jag mig vid TV:n och kollar tablå-TV ett tag. Leif GW Persson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar