fredag 29 januari 2016

De tre årstiderna

Det har varit snabba ryck den senaste veckan.

Tre årstider växlar fram och tillbaka, ingen större ordning alls.

I början av veckan var det fortfarande vinter. 24/1
Det började med en hyfsad vinter i måndags när jag tittade till Bo Setterlind på Wallinska Kyrkogården. Plusgrader och snön hade väl redan börjat smälta lite, men det ju var snötäckt i alla fall. Ett par decimeter tjockt.

Sen blev det någon dag med vårkänning innan det slog om till höst igen. Regn och blåst. Märkligt hur fort all snö försvinner när det blåser.

Torsdag morgon fortfarande höst. Strilande regn så min joggingrunda fick ställas in. Är man väl ute gör det mig inget om det regnar, men inte ger jag mig normalt ut när det regnar. Men så på torsdagseftermiddagen var det vår igen. Ingen ordning på nånting.

Tre årstider på en vecka får väl vara bra nog, men sommar då? Jo vi hoppas på lite sommarkänsla när vi kommer iväg på vår resa om en dryg vecka, men högsommarvärme får vi säkert inte. 18-20 hoppas vi på och det blir bra nog i så fall. Idag är det 16 grader på vårt resmål och på måndag säger prognosen sol och 19 grader där. Det duger som den fjärde årstiden.

Webbkamera - Vedbobacken
Vedbobacken  28/1 
Här hemma hoppas jag allt på en återgång till vintern så att barnbarnen får användning av sina skidor och kan hålla slalomfärdigheterna vid liv, och fint i så fall om snön ligger kvar ett tag i mars så jag kan basta i stugan och rulla mig i snön några gånger. Sen får det gå mot sol och vår hur mycket som helst!

Fredagspizzan får väl lite passande bli en Quatro Stagione och nu ska jag lyssna på ett lika passande stycke av Vivaldi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar