torsdag 29 december 2016

Jag gör som Carl Bildt

Före
"Det där är väl inget att skriva om" brukar Margareta säga när hon ser mig knappa om nån trivial sensation i Mitt Sjuttital. "Det där kan väl inte intressera nån!"

Det kan väl hända och som tur är har jag ibland omdöme nog till självcensur, men idag har jag ett intressant ämne. Jag klippte håret idag. Ett bra bloggämne som jag kan spinna lite på idag.

Jag minns att Carl Bildt med 100.000-tals följare på Twitter varav många världsnamn, skrev en tweet att han satt hos frisören i nåt Balkanland. Han skulle göra sig fin för en M-stämma i Örebro dan därpå skrev han. Intresserade det världens utrikesministrar?

Frisörer i arbete
På den stämman i Örebro blev Sofia Arkelsten partisekreterare och hon berättade då stolt om Moderaternas insats i befrielsekampen i Syd-Afrika (hrm) och deras kamp för kvinnlig rösträtt i 1900-talets början (hrm), men hon fick förstås snart nog sluta. En sån monumental historielöshet har man sällan skådat men det blev roligt på Twitter den gången under hashtaggen #stuffmoderaternadid, fortfarande en av de roligaste twitterstormarna med massor av sensationella insatser Moderaterna ligger bakom, t.ex. Kinesiska Muren minns jag.

Efter, men bilden ljuger!
Det syns ju ingen skillnad ....
Vilket leder vidare till SVT:s fina serie "Fröken Frimans Krig" och dessutom dokumentären "Kvinnorna på fröken Frimans tid", dom som verkligen slogs för kvinnornas rösträtt. Dokumentären sänds i kväll. Bara 100 år sen och kvinnor var inte ens myndiga! Man kan inte begära att ungdomar som växer upp i vår tid ska förstå hur annorlunda världen var då, det fanns ju inte ens smartphones, men oj så nyttigt för dom som orkar att se såna här program.

Vilket leder vidare till senaste bastudiskussionen där gubbarna ondgjorde sig över alla avigsidor med mobiler, eller enbart avigsidorna om jag ska vara ärlig. Mammor pratar bara i mobilen när dom är ute och går och dom orkar bara skriva förkortningar som POK och VGD, vad nu det betyder.

Vilket leder vidare till Sokrates som påstås sagt att ungdomarna bara vill ha lyx, föraktar auktoriteter och har inte någon respekt för äldre.

Vilket, när jag ser hur långt det här inlägget blev, leder fram till Churchill (var det han?) som påstod att det var enkelt att hålla timslånga tal, men ett 10-minuters kräver planering och noggrannhet. Som också gäller för att inte skriva så långa blogginlägg.

Här började jag med mitt långa hår och slutade med Churchill och långa tal och blogginlägget blev alldeles för långt. Men håret blev kort.        

2 kommentarer:

  1. ......och hur mycket fick du betala?


    SvaraRadera
    Svar
    1. Kostnaden är inte så viktig. I år har jag provat 100-kronorsfrisörer några gånger och tycker inte att dom är så duktiga, så jag har gått tillbaka till tjejerna på Klippstugan. Och dom är trevligare också än 100-kronorskillarna.

      Radera