måndag 12 december 2016

Bekvämt med hyresrätt

Ekonomiskt är det ingen höjdare med hyresrätt, men det finns andra fördelar. Tvättstugan tex.

Visserligen kan man bli galen ibland över lite väl dålig städning eller att det kanske inte är städatu alls, men jag som har en positiv läggning tycker att bra ofta är det i alla fall tillräckligt bra städat. 

Nu ska Nisse få fart på torktumlaren 
Jag försöker att inte irritera mig och i vår tvättstuga är i alla fall luddfiltret på torktumlarna alltid rengjort! Golvet är oftast sopat men högst varannan gång våttorkat, tvättmedelsfacken nästan aldrig renspolade. Bra nog och jag klagar inte längre, det är så fint att slippa tvätta i lägenheten.

Vilka som slarvar bryr jag mig inte om, men vi ålderskamrater i huset är överens om att det är "ungdomarna", men vad vet jag, det kanske är andra också. Det fina är i alla fall att när nånting krånglar så är det bara att ringa, då kommer Nisse med skruvmejsel och verktygslåda.

Vi kör med Cylinda, svensk kvalitet, och maskinerna är mindre än 10 år gamla. Fyra tvättmaskiner, två tumlare och ett stort torkskåp, det är verkligen inget att klaga på, men hur lång är egentligen livslängden på vitvaror med svensk kvalitet? På flera av våra senaste tvättider har Nisse varit där och skruvat när maskiner krånglat, idag var han där igen. 

Men det är OK, det är fint att maskinerna underhålls och fint att jag slipper besväret att skruva själv men snart nog behöver vi nog nya maskiner, det tyckte Nisse också. Och då är det ju tur att man slipper betala nya maskinerna själv.
                  
Men det kommer väl på hyran, det brukar bli så i hyresrätt. Men det är bekvämt.

Men järnspikar! Tumlarn torkar fortfarande dåligt ser jag när jag ska hämta tvätten så jag träffar nog Nisse nästa måndag igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar