tisdag 27 december 2016

Nya tag mot nya mål!

Egentligen en vecka kvar men mitt nya liv har börjat redan nu. Jag pryar den här veckan. Mot nya mål!

Varje morgon är ju i praktiken starten på ett nytt år, men själva nyårshelgen gör det mer officiellt så det är på söndag det smäller! Men mitt nya liv mot nya mål är inte så dramatiskt men det är ändå påtagligt. Kommer att märkas lite smygande för uppmärksamma läsare i detta forum.

Idag är det en darrig nystart efter julhelgen och även om det är ett så intressant tillkännagivande idag inför 2017 så blir det bara ett helt kort inlägg idag. Hoppas att det lockar till ivrigt läsande och kommenterande av Mitt Sjuttital in my years to come.  

Samtidigt kom idag nyordslistan för 2016 just idag och ett och annat nytt ord har jag redan använt under 2016 och några enstaka känns naturliga, andra mer konstruerade. Läslov och trumpifiering har jag redan använt, blåljuspersonal och blippbetalning är bra ord, pokenad blir kanske bara ett modeord, paddeltennis och äggkonto med många fler hade jag aldrig hört tidigare.

En spaning inför 2017: självkörande bilar slår igenom allt mer så ett bättre fyndigt ord för såna kommer nog. Det kommer nog ett bra humoristiskt ord från Göteborg eller så blir det nåt mer internationellt, Jag föreslår Egobil en bil med ett alldeles eget ego. Självkörande bilar känns i alla fall lite fantasilöst.

2016 är snart slut, leve 2017 mitt genombrottsår! Nya tag mot nya mål!

Jag säger som Frank Sinatra: "When I was 72 it was a very good year..."  Innan 2017 kommer ska jag summera det här fina året 2016 som bara kan toppas av det nya 2017.

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar