tisdag 16 maj 2017

Jag måste få kommentera vädret

Den ultimata livlinan i alla sammanhang är väl vädret. För att få slut på en pinsam tystnad inte minst.

I Mitt Sjuttital tar jag också till vädret ibland när fantasin tryter, men idag är inte dålig fantasi eller skrivkramp orsaken, det känns helt enkelt bara angeläget att dokumentera vädret våren 2017. Den här våren ska vi aldrig glömma.

Fortfarande 16 maj är det omväxlande kallt och kallare blandat med kyligt och ännu kyligare. Och nästan drägligt nån enstaka dag men det här var nog den kallaste våren jag varit med om. Mellan varven kommer det lite snö också.

"Värmen kommer till helgen" har det hetat länge nog nu, men så kommer helgen och kylan är kvar. Runt första maj var det visst nån dag som var dräglig men sen blev det ännu värre ett tag, riktiga snöfall. Igår 4-5-grader och ett kyligt regn men något varmare idag. Hopp om livet?

Ja vad är det jag ser - "Värmen kommer till helgen!!" Har man hört det förut men det måste väl bli normalt nån gång. Stämmer det den här gången?

Hoppas det, och tusan så behändigt i så fall! Jag är i målartagen och är dessutom "for once in my life" riktigt målarsugen och det tråkiga och jobbiga förarbetet med att tvätta väggarna är vi klara med! Det här blir en fin veckända för nog kan man väl "for once in my life" lita på SMHI den här helgen?

Det firar jag med att låta Stevie Wonder sjunga sin höjdarlåt "For Once In My Life" och SMHI prickade in helgvädret rätt. Eller.....?

.  
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar