tisdag 28 februari 2017

Tisdag 28 februari 2017

Jag kom att tänka på den där konstnären som målade en tavla om dagen.

Han hade hållit på hur länge som helst. Minns inte nationaliteten men chansar jag så säger jag en japan i Amerika, Varje dag ett nytt motiv och han hade aldrig problem att komma på vad han skulle måla. SVT gjorde ett program om honom för evigheter sen, undrar om han håller på fortfarande.

Vad han målade? Jo mitt på det vita bladet skrev han dagens datum. Och cashade in några tusingar för folk stod i kö för att få köpa hans tavlor. Så varför inte bara skriva dagens datum i bloggen om jag nu ska ställa upp i årets #blogg100.

Jag kunde förstås notera väder och vind, bedöma mitt eget fysiska och mentala tillstånd och offentliggöra kontoställningen på pensionskontot, ja sånt som den breda allmänheten brinner efter att få veta om nu det ska vara lite text också. För kanske jag blir genomskådad om jag bara kör med datumet.

Annars är just den här dagen, 28 februari, en dag som alltid speciellt noteras, dagen då Olof Palme mördades. Annat jag tänker på är namnsdagen idag, Maria. Mamma Karins andranamn firades alltid med ett besök av hennes närmaste vänner och det blev en bulle över till mig också. Och just i år är det fettisdagen, årets första lagliga semla, Ledigt från kören idag, sportlov, kunde jag också skriva och att det blir match i Sandviken ikväll i bandykvartsfinalserien.

Så kan jag också notera brister hos Google. Den där konstnären som målade tavlor med dagens datum har farbror Google helt missat men nog ska jag kunna jaga fram konstnärens namn på något sätt. Han sitter just nu och målar på sin nya tavla  som ser ut som här nedanför, budgivningen är redan igång. Snabba på  om du vill vara med och buda!

     Tuesday february 28 2017      


PS PS PS: Vad ger ni mig för det här:  Konstnären heter On Kawara, japan född 1933 död 2014, bosatt och verksam i New York. Hans målningar finns på MoMa och är vit text på svart botten och han började det här projektet 1966 står det på nätet, så Google hade svaret!

Men jag är imponerad på mig själv och mitt minne. Och så mycket mina läsare får lära sig! 

1 kommentar:

  1. Tack för den informationen! ;)
    Nu har jag stärkt mitt allmänvetande med något som jag inte hade en aning om tidigare. Någon gång kan jag säkert ha nytta av det...

    SvaraRadera