lördag 18 februari 2017

Swedish 100 mile Challenge

Jag är rätt stolt över mitt diplom som en Svensk Klassiker. Från år 2000 med nummer 15.647

Med fyra prestationer i en obruten följd vår - sommar - höst - vinter är det en gedigen planering som behövs för att allt ska klaffa och lite tur också så att man inte åker på nån förkylning eller så. Då är det förkylt. En Svensk Klassiker vet många vad det är och vet att det ligger hårt arbete bakom det, inget man sitter på krogen och slår vad om och sen bara gör.

Sen finns det andra typer av klassiker som Swedish 100 mile Challenge. Ett strå vassar än min prestation (som jag ändå är väldigt stolt över!) Fyra 100 mile-lopp i en obruten följd under ett år, kräver ännu mer planering och förberedelser.

Fyra åtråvärda medaljer 
Inte så många har klarat av det ännu men just nu när jag skriver det här sitter jag samtidigt och bevakar vad som händer i Arvika på Artic Ultra 100 Mile. Den jag bevakar är startnummer 9, Anders Widmark från Solna. Startade kl 7 i morse och just nu är klockan 18 på kvällen. Kommer han att klara av'et så går han i mål i morgon förmiddag nån gång, kanske framåt 10. Efter att då ha sprungit 27-28 timmar i ett sträck!!!

Lite extra nervöst här i kontrollrummet i Västerås då lägesrapporteringen i Arvika har brakat samman, men enl rapporter ska han vara kvar i loppet i alla fall. Hoppas han klarar natten.

Täby - Ystad - Västerås, dom tre loppen är klara nu återstår vinterloppet, Arctic Ultra i Arvika.

100 mile är ju 16 mil dvs 4 marathon i en följd så det är inte många som klarar en sån här sak och Anders är ju inte klar förrän han är över mållinjen i morgon förmiddag, och pappa är lite nervös i kväll så det var fint att få skriva av sig lite. Heja Anders!

2 kommentarer:

  1. Ta mig Sjyttan! Han klarade av det!

    SvaraRadera
  2. Brukar inte yvas över mina prestationer men den här gången är jag riktigt nöjd. Väl kämpat Anders.

    SvaraRadera