söndag 12 februari 2017

På lägenhetsvisning

Först som sist: Vi har inte tänkt att flytta, inte än på mycket länge i alla fall. Vi bor så himla bra där vi bor sen över 12 år med utsikten över stan.

Men lite inspirerade av en artikel i tidningen härom dagen blev vi nog. Bostadsbolaget Mimer hade slagit nytt rekord med 1600 ansökningar till en ledig lägenhet på Bäckby stod det! 1600 ansökningar, flest antal ansökningar någonsin. Till en 3:a på Bäckby! Det är bostadsbrist i stan fast det byggs så mycket. Men som sagt lite inspirerade av tidningsartikeln blev vi och kollade lite på Hemnet igår och idag  gick på en visning fast det alltså inte alls är aktuellt med en flytt än på länge.

Att det är något av en hobby att kolla bostäder på Hemnet har jag förstått och att folk sen jagar runt på visningar hela helgerna på jakt efter det perfekta boendet, men det verkar lite jobbigt. Så himla kul är det ju inte, men OK då, det är väl bra att hålla sig informerad.        

Det var rätt mycket folk på visningen idag så den lägenheten är nog såld redan i morrn. Om och när den dagen kommer när vi verkligen vill ha en ny lägenhet så får man säkert vara på hugget och bestämma sig på studs. Så det kan ju vara bra att kolla runt lite och vara förberedd.

Nyproduktion eller äldre? Centralt eller en bit utanför? Öster eller väster? Nära vattnet? Hur stort och vilken kostnad har vi råd med?

Lite roligt var det i alla fall att börja fundera på sånt här igen fast det alltså absolut inte är aktuellt än på mycket länge med nåt lägenhetsbyte, om inte annat för att det är jobbigt att bubba möbler. Det blev en väldigt måttlig hyreshöjning för oss i år och utsikten över stan ingår så det får allt vara lite extra om vi ska röra på oss.

Så vi blir nog kvar där vi bor ett bra tag till med bastu och garageplats i källaren.              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar