tisdag 25 oktober 2016

Dags för nya jeans

Jag shoppade lite i förra veckan och slog till med nya jeans. Det blev Dressmann sen här gången och idag har jag varit och hämtat dom.

Bra många år nu har jag kört med Levis och började där nu också. Jag har alltid kört med 501:or men den trevliga  tjejen rekommenderade mig en annan modell- Lite dyrare, 1100 kr tror jag. Jag lovade att återkomma.

Men hamnade på Dressmann. Dom hade extrapris på sina jeans, 299 kronor!

Vilket är bäst? Billiga för 299 eller Levis för nästan 4 gånger så dyra? Är skillnaden så stor kan man tänka. Det behövs en test hos Råd och Rön för att bedöma det, och en sån har jag inte sett så det är bara att chansa och nu ska jag kolla lite om det är nån egentlig skillnad mellan Dressmann för 299 och Levis för 1099.

Förra jeansen, Levis, köpte jag för 2,5 år sen. Levis och kostade nog 900. Bra jeans som har hållit stilen riktigt bra. När jeansen är helt nya har jag dom nog inte varje dag, men i år har dom hängt på väldigt mycket. Alltför mycket, men det är en annan sak, men nu är det ju så praktiskt med jeans.

Men för att vara ärlig, Dressmanns ordinarie pris är 499. Plus 120 kr för att lägga upp dom i benen = 619 kr. Levis kostar 1099 men då kostar det inget att lägga upp dom, så rätta skillnaden blir 480 kr, Levis är "bara nästan" dubbelt så dyra.

Nya jeans på Dressmann varje år eller hos Levis vartannat år? Trevlig personal hade dom på båda ställena men expediten på Dressmann imponerade lite extra så dom ligger på plus.  eller vad sägs om det här:

När jag hämtade jeansen idag efter att skräddarn gjort sitt kom jag bara in i affären och gick fram mot kassan och innan jag kom fram låg mina jeans redan framplockade. "Varsågod, dina jeans är klara" sa hon! Gör jag sånt intryck på stans (kvinnliga) expediter att dom lägger märke till mig bland alla kunder...

1 kommentar:

  1. Jag köper alltid levis jeans i usa, 4 par 501 för knappt 2000 är ju en bra affär.

    SvaraRadera