fredag 24 juli 2015

Stentorpets bastu är på plats

Jag har alltid gillat att bada bastu, men har aldrig haft en egen. Bastat på jobbet, bastat i badhuset, bastat på hotell på semester- och arbetsresor och hemma hos bekanta.

En bastu nära sitt slutmål
I villan på Bäckby satt jag ofta, ofta och ritade och funderade var vi skulle kunna få in en bastu, men hur jag än tänkte fanns det ingen bra plats. Som tur var kanske, jag vet inte om jag klarat av att bygga en sån. I stugan i Stentorpet har vi också funderat, och där har det ju inte varit problem med plats, mer att vi haft så mycket annat som stått högre upp på "Att Göra"-listan.

Noga att den kommer rätt
Men så i onsdags kom den då, vår alldeles egna bastu. Per lastbil från MD Småhus i Gävle till Stentorpet i Sala. Presenten från förra året som jag haft innestående tills vi kunde bestämma modell och var vi skulle köpa den. Eller skulle vi bygga den själva? Till slut kunde vi bestämma oss och det blev alltså en vedeldad bastu från MD Småhus som levererar den färdigbyggd, det är "bara" att ställa ner den på några Lecablock!

Lite försenad leverans av speciella anledningar, men bastun var värd att vänta på. Levererad i onsdags och invigd med ett första bastubad i går på torsdagen och i dag, fredag har finslipningen börjat. Den ska  målas, takplattor ska på och ett trädäck framför bastun ska byggas.

Det här inlägget blir ett tack till mina barn och deras familjer för att dom kom på den här geniala idén. Anders hittade modellen på Blocket och alla har sen hjälpt till att förbereda. Vi har grävt bort buskar, sågat ner grenar, grävt ut och jämnat till, skottat grus och lagt Lecablock. Redan 16 maj var vi igång som jag skrev i det här blogginlägget ett riktigt familjeprojekt!

Det här inlägget är alltså ett TACK till familjen och bara ett konstaterande att nu står den på plats. Andreas som hade turen(?) att vara här när leveransen kom är i full gång med att snickra trädäcket och själv är jag så tagen av det hela att jag bara orkar vara hantlangare och nu även skriva en liten notis som blir mer utförlig när trädäcket är klart, takplattorna är på och panelen är målad.

Men även om en del återstår så fungerar bastun helt perfekt och var rymligare än jag hade trott. En vedeldad bastu ger sån skön värme, en ren njutning med en fin utsikt ner över ån där den står, vi Stentorpare kommer helt klart att hålla oss extra rena och fräscha nu!

Och äntligen har vi en egen bastu, Margareta och jag.        
   
Pryder sin plats vid åkanten 
     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar