lördag 18 juli 2015

Jordskott i Stentorpet

Visst kände vi igen oss i en hel del scener i TV-serien Jordskott i våras. Biblioteket i Sala har en utställning just nu som vi har kollat.

Vad hände med Josefin här i storyns Bläcktjärn? 
Där vi kände igen oss var i första hand i stadsmiljöer från Sala. Torget, filmens polisstation, Stekhuset där Wass åt Silverhöjds klassiska hjortronpaj, Thörnblads huvudkontor etc etc. Vid Måns-Ols ligger bron längs Gröna Gången där den drunknade kroppen flöt fram etc etc. Tennisbanan, gångtunneln, lekparken.... En massa miljöer vi kände igen men det roligaste var ju ändå att vi också kände igen så många skogsmiljöer. Precis här uppe i våran skog.

I Stentorpsskogen går ingen säker

Jag tog en liten skogspromenad där idag och alla spår från inspelningen är borta, kvar är bara den där speciella miljön med mycket mossa och den glesa skogen. Den lilla stenkullen där den lilla flickan Emma försvann finns kvar men scenen där Josefin sjunker ner i jorden var en konstgjord modell som nu finns på biblioteket.

Josefin bland mossa, rötter och lingonris 
Tyvärr finns Jordskott inte kvar längre på Svt Play, det hade varit kul att kolla den en gång till och lite noggrannare, men det ska ju kanske bli en fortsättning och förhoppningsvis blir det fler inspelningar från trollskogen i Stentorpet. Vad nu vår tjädertupp gillar det, det är ju precis här han går och attackerar hederligt folk på vårkanten.

Jordskott blev en succé i Sverige och utomlands också vad jag kan förstå. Sänds i Storbritannien och har fått internationella priser, kommer säkert i fler länder också, hoppas det blir en fortsättning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar