söndag 5 juli 2015

Nu är vi bara två kvar.

Det är inget jag direkt gillar, men så himla jobbigt är det inte heller. Gräsklippningen.

Nyklippt
Från maj till oktober ska gräset i stugan ansas regelbundet och oftast är det jag som gör det. I tidernas begynnelse var vi bestämda på att vi skulle ha en manuell klippare, men det gick fort över och så klart vi kört motorklippare sen de första renlevnadsåren. Vi har avverkat bra många klippare, de flesta med drivning och det behövs på vår rätt stora gräsmatta. Vi har allt den största gräsmattan här bland våra sommarstugegrannar, men nu är det bara vi och en till som inte har åkgräsklippare.

Det tar uppåt två timmar att gå runt med vår Klippo Excellent, och nån timme till för att fixa finliret på de där besvärliga ställena, det skulle jag kanske klara en timme snabbare med åkgräsklippare. Nu när närmaste grannen också klipper gräset sittande gick jag och funderade på det idag, nåt att satsa på?

Nya kostar 15-25000 och uppåt och jag har inga fördomar mot åkgräsklippare. Har man råd och tycker det är värt pengarna så är det bara att köpa, men jag tycker inte den där timmen per klippning man sparar är värt pengarna, så nej - det är inte aktuellt att pensionera vår Klippo! Även om vi har kvarterets största gräsmatta.

Då är det mer angeläget att få klipparna att gå tystare. Hur tidigt en söndagsmorgon är det OK att köra igång tänkte jag idag. Kl 10.00 måste väl vara OK. Och elektriska klippare låter en hel del dom också, inget riktigt alternativ. Men kanske en robotklippare? 8-10000 på Clas Ohlson!

Inte direkt för jobbets skull, men dels skulle gräsmattan alltid vara nyklippt och så ligger jag inte sist här bland mina åkgräsklippsgrannar... Det kostar på att hänga med i statusracet och sen skulle det bara bli en kvar här närmast oss med en vanlig motorklippare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar