måndag 27 juli 2015

Livet på landet

Nu får ni skärpa er! 
Svt hade en bra kampanj i våras "Ett Sverige" som blev aktuellt för oss i stugan i går. För idag fick vi lov att åka in till stan när internetproblemet i stugan blev aktut. Vi blev internetlösa efter ett rätt måttligt åskväder.

"Levande landsbygd" o.dyl. har man sagt i en del kampanjer men det är en väldans skillnad på stad och land. Det är det på många sätt men nu tänker jag bara på det här problemet. Internet.

Ett par måttliga smällar sen dog internet. Så blir det alltid i åskväder där i stugan men det brukar vara igång igen efter några timmar. Men inte igår. Jag felanmälde efter sju timmar men då felet inte var fixat efter nästan ett dygn åkte vi hem till stan, vi har en massa räkningar att fixa.

Telefonen då? Surfa på den? Jo, men det är ingen 4G-fart där och det är mycket trickigare att sköta räkningarna på mobilen. Det skulle väl gå om man hade tålamod, men det är inget riktigt bra alternativ. Lite intressant var det idag när vi provade i bilen, knappt tre km från oss var det 4G-fart. Men inte i stugan alltså.

Att vi sen har både TV och den fasta telefonen på samma tråd är ju inte heller så lyckat. En TV-fri kväll är ju inte bara negativt och som sagt var det första gången nånsin vi haft så här långt avbrott, och vi kunde ju åka hem till stan och passa på att tvätta, skriva det här blogginlägget och sköta räkningarna, men andra har ju sin bostad där! Och det finns företag som inte funkar utan internet.    

Nej, internet är banne mig för viktigt även på landet för att det ska vara så här långa avbrott. Hade det varit nåt liknande i storstan hade det varit skandal och huvuden hade rullat.

Svt-kampanjen visade på många problem för oss på landet, men så här kommer det väl att fortsätta länge än.
             

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar