fredag 17 juli 2015

Montering av grill

Mina grillade korvar blir alltid brända och jag har skyllt på klotgrillen från Weber. Nu chansar jag med en Landmann Dorado från Elon i Sala. 1995 kronor.

Kolgrill förstås, det är roligast så. Egentligen borde man tända med tändvätska också, det luktar så gott, men jag vet - miljön, så det får bli elgaffel som vanligt.  Men nu har vi i alla fall bytt till en Landmann, det andra stora märket jämte Weber om jag fattat rätt.

Om jag klarar grillningen bättre återstår att se, men redan första utmaningen var rätt intressant: monteringen! Jag tror det tog 3-4 timmar att skruva ihop den. Att vi konsumenter går med på sånt här! Små, små skruvar, massor av och muttrar och brickor. Tur att man är uppväxt med IKEA-monteringar, men det här var lite väl mycket att hålla reda på.

Klart för grillning
Bortsett från några små missöden gick det väl hyfsat och ett vred satt lite märkligt slappt, men det ska vara så har jag förstått när jag tittat runt på färdigmonterade grillar i affärerna. Inget jag gjort fel alltså, men det var alldeles för mycket montering och skruvande för att man ska tycka det är OK.

Det hade väl räckt med att jag som kund t.ex. hade monterat benen så att paketet inte hade blivit för stort, men det är så självklart nu med platta paket och att lämna slutmonteringen till kunden. Kamprads fel. Och man klarar inte monteringen helt ensam så Margareta fick vara assistent när inte mina två händer räckte till och med all respekt för henne undrar jag om hon hade gått iland med den här monteringen om vi haft ombytta roller.

Om sen Landmann-korvarna blir mindre brända än Weber-korvarna återstår att se.

1 kommentar: