torsdag 30 november 2017

Skämskudde?

Grammofonen står och samlar damm hemma hos mig.


De flesta av mina skivor är digitaliserade på datorn, men dom lyssnar jag aldrig på. Men så fick jag ett ryck idag och bläddrade bland LP-skivorna och la på en platta, Och vad blev det?

Jo, den allra första skivan blev: "Cellsamt fängslande" med Dalapolisens spelmän! Hoppas inte ryktet sprids bland mina vänner i Rock Everybody, då får jag säkert flytta längst bak i kören, eller nöja med att hämta pilsner till körledaren...

Dalapolisens spelmän och gammeldans, har man hört! Finns det plats för sånt nuförtiden? Jag Googlar: Jodå, fortfarande aktiva och går snart in i 43:e verksamhetsåret! Lite mindre grupp nu än på min skiva från -78, men imponerande att dom fortfarande spelar och är efterfrågade! Den musik dom spelar spelas ju aldrig i radio eller på TV, eller det kanske är just därför dom är fortfarande är efterfrågade.

Töntigt! Fiolgnäll och knätofs. Var är avstängningsknappen! Och utgången! Fram med skämskudden!

Efter mina år som kulturarbetare och bloggskribent har jag väl redan så dåligt rykte så att det inte kan bli sämre och Margareta stack just in nosen och bad mig dämpa, men jag står på mig:

Jag saknar gammeldansen, undrar om den nånsin kommer tillbaka annat än som kuriosa bland dom närmast sörjande, eller kanske några grönavågen-entusiaster tar upp det om det nu finns några såna kvar förstås. Eller veganer och vegetarianer som vill vara lite extra präktiga?

Må vara hur som helst. Precis nu gick skivan slut. Till tonerna av en stark låt, "Mazurka efter Lovisa Olsson", avslutar jag det här inlägget, "Sätt inte på den där skivan igen" sa Margareta, men hon vänjer sig nog med tiden. Dalapolisen är hård men Rättvik!

Här är dom i en snoa i en ganska färsk inspelning:

 

   

1 kommentar:

  1. Härlig musik och nu blev jag sugen på en svängom......

    SvaraRadera