torsdag 23 november 2017

Grotesco - vilken timing!

Grotescos Sju Mästervek som SVT visar nu är det bästa jag sett på evigheter, inte sen Galenskaparna var som bäst har man sett nåt så här bra.

Musikalen om flyktingkrisen har jag redan sett tre gånger och fredagsprogrammet när Emma Molin försökte ta plats i manusgruppen kändes närmast genial den också. Och så precis i tiden när förminskandet av kvinnor är så aktuellt i debatten. Genialt! Politiskt och roligt. Och att det råkade sammanfalla med dagarna när #metoo stormar som värst, det var ju lite märkligt. 

På fredag blir det också spännande, Grotesco om moralpanik. Moralpoliser vill vi knappast ha men inte heller stereotypa, mossiga gamla åsikter så få se hur Grotesco tacklar moralpanik, deras program spelades ju in långt före #metoo.

Men så fort allt ändras, på bara några veckor. Musikerna jag lyssnade på igår hade som mellansnack just dom där vanliga gamla stereotypa historierna som väl kan ha sina poänger nån gång, men som känns otroligt mossiga i dom här dagarna. Och man har ju hört dom förut.

Man får ju skoja om allt brukar det heta, och nu tar jag mig ut på tunn is och tycker att stänga av Paulo Roberto från Facebook var väl närmast löjligt när han skojade om #metoo. Få se om Google stänger ner den här kanalen nu, men "R2 #metoo", inte var väl det skäl att stänga ner hans Facebook-konto. Jag visste inte ens vad R2 var, men det här var alltså allvarligt tycker många kvinnor. Vart är vi på väg?

Moralpanik - få se om det här var mitt sista inlägg och jag blir svartlistad av Google nu efter att ha försvarat Roberto, i så fall får jag tacka för den här tiden.             

I Grotescos musikal dansade Stefan Löfven på bordet och sjöng: "nu är det dags att vända kappan efter vinden, så att jag får behålla min makt" . Intelligent satir, det skrattade nog Löfven och hela regeringen åt. Liksom regeringen på 90-talet gjorde till Galenskaparna då man skulle vinna över oppositionen och behålla makten med en häftig stepp. En klassisk dansscen och fyndig text:

       
     
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar