söndag 26 november 2017

Allt är verkligen inte bättre numera

T.ex. postade jag ett brev idag, kommer det fram i morgon? Tveksamt.

Förr kunde man lägga ett brev på lådan ända till sena kvällen en söndag och vara helt säker på att brevet kom fram under måndan. Hur tågen alltid kom i tid förr förstår jag inte, men dom kanske var sena då också, vi kanske bara har glömt hur det egentligen var.

Jag är inte teknikfientlig och det går ju inte att stoppa rationaliseringar, och nästa gång vi käkar ute ska vi testa Pinchos där man sköter allt från appen i mobilen., Bokar bord i en ledig time-slot, beställer mat och betalar. Man behöver inte prata med en själ, det låter väl trevligt. Jag återkommer med en recension.

Kontanter försvinner, det har jag inget emot, men man får ju ingen känsla för pengars värde om det bara är siffror på ett konto. Måste vara svårt för barnen att lära sig pengar åtminstone.

Men stressen bara ökar numera, stopp i trafiken, parkeringsproblem, tågförseningar, trängsel i affären, knökfullt på restaurangen. Råkar man tveka i vägkorsning tutar nån och på gymmet måste man hänga på låset för att hinna boka en plats. Inte undra på att man blir glömsk och sur. Och vill man gå på teater gäller det att boka biljett ett halvår före.

Som tur för mig har jag ju den här stunden vid datorn. Man kanske skulle blivit författare och suttit i lugn och ro i sin skrivarstuga, men då hade man väl haft stressiga deadlines som hängt över en.     

Jaja, och att bli buddistmunk är väl inte heller en lösning, men kanske.... 

            

2 kommentarer: