torsdag 2 juni 2016

Dam med foliehatt

På väg till stan igår hoppade en dam i min ålder av sin cykel och frågade mig var Tessingatan låg. Kort "e" och med betoning på e-et. Hon hade en lätt brytning.

Rätt snygg hatt så Kungen får
symbolisera inlägget 
Hon såg lättsam ut så jag provade om jag kunde skoja med henne och svarade "Jodå", men rättade hennes uttal, Tessingatan med betoning på i-et heter det.  Det gick hem riktigt bra, hon var också språkpolis sa hon så vi hade mycket gemensamt. Polska och bott i Sverige i över 40 år  och hon hade många exempel på när det fortfarande var svårt att få till det rätta uttalet. Normalt inte så viktigt men vi språkpoliser förnekar oss inte, men vi ser det ju bara som att vi vill hjälpa till.

Bara det att hon i sin tur hade en bekant som också var språkpolis och alltid anmärkte på den här damen själv, det var inte lika uppskattat erkände hon.

Så långt var vi överens, men så frågade hon om det inte var besvärligt att bo här nere i stan. Hon bodde i utkanten nånstans.

Jag tänkte först att nu skulle vi prata väskryckare, cykelstölder och diverse brottslighet, men nej det var strålningen hon förde in samtalet på. Mobilmaster och sånt. Trådlösa nätverk som myndigheterna vet är farliga men inte gör nånting åt tyckte hon och hade en massa siffror och extra farligt nere i centrala delarna av stan påstod hon.

Kul att hamna i en diskussion så där på trottoaren och hon var engagerad. Men jag skojade bara lite överseende med henne, tänkte på "foliehatt" och behöll den farliga mobilen i fickan.

En kul diskussion var det och lite kanske jag lärde mig. Och framförallt tycker jag om att resonera spontant med vem som helst om vad som helst när som helst, även när jag är på väg ner till affärn.

Dag 94 på #blogg100



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar