måndag 19 oktober 2015

Nytt personligt rekord!

Dimmigt idag men inte så kallt. +3 på nordsidan och +4,5 på sydsidan. Vindstilla, Kortbyxor.

Ett par km raksträcka, men så här tomt är ovanligt. 
Vintern blir väl lång och kall så det blir nog tid att bylta på sig på joggingen och benen fryser man inte så mycket om men dubbla lager på bröstet fick det bli, och den vanliga Vallbyrundan. Morgonturen på 2-dagarna är nog den optimala joggingtiden och den optimala tiden för att bränna kalorier så jag var verkligen sugen att komma ut på det här träningspasset idag.

Började som vanligt med den långa raksträckan Vasagatan ut i dimman där alla jag mötte på cykel och till fots var påbyltade med vinterjackan eller åtminstone varma höstjackan. Här brukar jag ofta möta bekanta i bil eller på cykel. Nio-tiden verkar vara då när många av oss äldre börjar komma igång. Ulf på väg till simträningen brukar tuta och Maria som jobbar fortfarande möter jag ofta på cykel. Men det är många andra också, Ulla, Roffe, Bengt - det här är ju stråket ner mot stan där alla norrifrån kommer. Och alla jag mötte kollade in mina ben, ovanligt snygga?

Dom här benen väcker uppmärksamhet!
På väg mot en ny storhetstid, 

Jag är igång riktigt bra med träningen igen, riktigt bra. Lite kluven bara hur mycket ska jag springa och hur mycket ska jag gå på gymmet? Två gånger jogging i veckan är lite lite, men tre gånger på gymmet vill jag inte minska och som pensionär har man ju inte all tid i världen, men kanske jag ändå kan klämma in ytterligare ett joggingpass. 

Vi joggare mäter formen med tiden per kilometer när vi tränar och en mycket bra tid för en 71-åring är en tid under 7 min/km, t.ex. 6.50 som jag hade som snittid på maran 2014, 4,2 mil! En tid som jag är otroligt mallig över, mycket malligare än dom mycket bättre tider jag hade i 50-årsåldern. Men efter uppehållet har tiderna nu halkat iväg uppåt 8,5-9 minuter! Bra det också för en genomsnittlig 70+:are.

Men så idag i dimman på Vallbymilen så släppte det på allvar. Lätt på foten som vilken elitgymnast som helst och nytt personligt rekord. Alltså nytt i min nya tideräkning, i min nya löparkarriär efter vurpor och smällar i joggingspåret förra året. 

En bit kvar till tiden jag hade som ung 70-åring, men dagens personliga rekord gjorde att dimman lättade, bara solsken idag!              

1 kommentar:

  1. Bra gjort. Jag körde hela förra vintersäsongen i shorts (men med långa strumpor när det blev 17-18 minus).

    SvaraRadera