fredag 9 oktober 2015

Homo Narrans - Motarbetad av Henning Mankell

Henning Mankell Homo Narrans - den berättande människan
Ett praktexemplar av Homo Narrans
Så hade jag precis brutit mitt löfte att lägga av som bloggskribent när jag SAMMA KVÄLL satte mig vid TV:n för att titta på Henning Mankell "Homo Narrans - den berättande människan"

En fantastisk människa som just gått bort, men hans testamente som Homo Narrans slog undan benen för mig, jag kan inte hålla mitt löfte att låta bloggen vila i frid,

"It hit me right between the eyes, and left me almost paralyzed"       sjunger Jerry Williams och även vi i Rock Everybody-kören. Kunde inte sagt det bättre själv. Och tack Henning för det där med Homo Narrans, jag kunde inte sagt det heller bättre själv. I kväll ska jag kolla programmet igen. Att du så fint pratade om solidaritet var också lite omskakande, det är ju ett lite mer bortglömt ord numera.

Bloggen är delvis restaurerad och kompletterad med några sidor som man kommer åt från omslagsbilden. Där ska jag fila lite mer, bara ditskrivna lite i all hast, men när nu Henning Mankell har öppnat ögonen på mig får jag väl flytta in mitt 70-tal igen, städa lite och uppträda som den Homo Narrans jag känner mig som.

Hur många böcker har jag läst av Henning Mankell? Ett 10-tal kanske och alla har varit bra, men hans testamente i det här TV-programmet var alldeles som kronan. Han stämplade ut för tidigt. RIP.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar