tisdag 20 oktober 2015

Musik, alkohol eller motion? Vilket är bäst?

I veckan läste jag några artiklar om mycket bättre alternativ till motion, det är säkert populärt för många motionsallergiker. Och det blev ett par bra rubriker.

Musiknoter.
Rena träningspasset.
Det första jag läste om var musiken. "Musik är bättre än idrott". Mycket bättre att sjunka ner i favoritfåtöljen och lyssna på Schubert, Sinatra eller Jularbo läste jag. Vilket trams! Det är klart att man mår bra av musik och det har säkert mätbara effekter på nåt som har med hälsan att göra, men en så löjlig rubrik. 10 dagar av 10 är det "bättre" för hälsan att välja en sund hållning till motion. Sjunga i kör har positiva, mätbara hälsoeffekter, att spela själv vet jag inte men utgår från att man mår bra av och att lyssna på musik mår man också bra av och det fanns en del positiva, mätbara effekter där också i artikeln, men "bättre än motion..." Man tar sig för pannan och suckar djupt.

Sen igår läste jag nästa artikel. "Vin är bättre än motion" Samma trams här, men motionsallergiker blev väl glada för  den där rubriken. Med en så oseriös rubrik var det ingen idé att läsa hela artikeln så jag är okunnig, men samma sak här: 10 dagar av 10 är det "bättre" för hälsan med ett motionspass än att botanisera i barskåpet. Men samma sak som med musiken finns det undersökningar som visar på en del positiva effekter av alkohol, för hjärta och kärl och på säkert en del andra sätt också, vårt Aftter Work med PRO i morgon blir ju lite pratigare och mer uppsluppen med några glas vin.

Det var min gamle chef som hade delat den där vin-artikeln på Facebook och jag undrar om han blev sur på mig när jag kallade den trams, han har nog strukit mig som Facebookvän nu.

Och "bättre än...." I förhållande till vad? Långt liv och starkt hjärta? Bra lungor? Bra tid på Vasaloppet?      

Det var några roliga men oseriösa  rubriker och det ligger väl mycket forskning bakom hoppas jag, men jag är så tråkig att jag tycker att den bästa motionen är motion sen får väl andra träna på sitt sätt!
                       

1 kommentar:

  1. Nämen vad roligt att din blogg är uppe igen! Jag tycker att det är kul att läsa lite av dina panschis-tankar och betraktelser över vår gemensamma stad Västerås.

    SvaraRadera