onsdag 14 oktober 2015

Aldrig försent att lära sig nytt

Det här inlägget hör mer kanske hemma på rockabeat.blogspot.se, och det kanske blir nåt liknande inlägg där nån gång, men det här är mer en allmän fundering om att lära sig nya saker i mogen ålder.

Grabbarna i Rock Everybody
dansar och sjunger
I "min" rockkör, Rock Everybody, är vi enbart pensionärer och vi har runt 20 låtar på programmet. Avancerad körsång och inte bara ord och melodi. Vi har stämmor, det ska betonas extra på vissa ställen med en speciell dialekt, nån rad ska inte alla sjunga etc etc. Det är mycket att komma ihåg och helst ska man inte bläddra i textpärmen på våra framträdanden, "utantill" är ett hedersord.

Helt omöjligt trodde jag tidigare, jag som inte kan hålla rätt på nycklar eller plånbok och ibland glömmer att stänga av kaffebryggaren. Men det går!

Redan till vår första stora föreställning  i juni förra året (2014) kunde jag hela programmet utantill, 10-12 låtar hade vi då och nu ser jag till att plugga in varje ny låt utantill och det gör många andra också, kanske de flesta av oss och det är det jag är väldigt imponerad över. Imponerad över mig själv och även alla andra i kören, vi är ju inga ungdomar nån av oss.

Och idag gick vi upp en nivå till i inlärandet, nu ska vi tänka på på koregrafin också. Inte så att kören med 150-200 sångare ska göra några enorma piruetter, men det ska klappas, några steg hit och dit, böjas på knän och viftas med armarna i rytmiska mönster. Det blir mycket att lära sig och det är en nivå till att kunna göra några avspända  moves som det heter, men det kommer att vara effektfullt.

Så jag var imponerad idag och säker att vi kommer att lära oss det här, imponerad på alla i min ålder som går på kurs och lär sig nytt, imponerad på dom som generellt vill lära sig nya grejer. Datorn och mobilen, svampar och trädbeskäring, navigation, språk och akvarellmålning i all oändlighet.

Och idag fick vi tom ett litet 4-stämmigt parti i en ny låt!

2 kommentarer:

  1. NU har jag äntligen hittat din blogg igen..........

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkommen, få se bara hur långlivad jag blir den här gången.

      Radera