lördag 17 oktober 2015

Lunch på slottet

Det man gjorde vareviga dag en gång i tiden är lite vardagslyx numera  - lunch på stan, och för att göra det extra lyxigt åt vi på slottet den här gången.

Konstutställning
Rätt prisvärt med "Dagens lunch" nån gång i veckan och det finns ju hur många ställen som helst att välja mellan även i en stad som Västerås och kan vi så tar vi ofta ett nytt ställe och på slottet var det första gången vi åt. Nästan helt tomt när vi kom dit, märkligt - med en sån miljö!

Ändå hängde vi inte direkt på låset, hur kan det vara så här tänkte vi. Fem gubbar i hörnet, det var allt, och dom var ju knappast stimmiga. Men ingen nackdel för oss att det var lugnt, man har ju lunchat alltför ofta i stimmiga och stressiga miljöer. Men konstigt med så få gäster, men ett par stenkast från själva centrum räcker väl för att folk ska vara svårflirtade.

Hur många får man ta?
En ovanligt trevlig och sympatisk tjej skötte ruljansen och vi åt riktigt gott, fiskspett med oliv och tomatsås,och allt eftersom dök det upp flera matgäster och det roliga var att se minen på folk när dom kom in i matsalen - gobitarna till desserten! "Är dom gratis, tror du dom ingår" och sånt hörde vi folk viska och Margareta och jag satt och tänkte på det där som barn alltid säger när det serveras bullar och kakor: "Hur många får man ta?"


Sen blev det en fin promenad hemåt genom Stadsparken.
Vi tänkte väl att två borde vara OK, men så började gubbarna i hörnet komma till kaffe och dessert och tre verkade vara standard. Så Margareta och jag skämdes inte att öka på till fyra. Ett gott fiskspett med oliv avrundas med kaffe och fyra gobitar! Allt för 109 kr inklusive konstutställning i slottsmiljön.

Maten, desserten, miljön och inte minst den ovanligt sympatiska servitrisen gör att dit kommer vi gärna tillbaka. Lunch på slottet ligger på favoritlistan nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar