måndag 26 oktober 2015

Helgrapport

Den här märkliga hösten är inte slut än.

Elda ris är alltid kul
Flyktingvågen har inte avtagit men bra att regeringen verkar ha fått till ett samarbete med oppositionen. Flyktingförläggningar brinner och SD argumenterar som vanligt och i Skåne publicerades förteckningar över nya förläggningar som säkert kan trigga virrhjärnor och skapar i alla fall obehaglig stämning där knivmorden i Trollhättan var kulmen.

I min lilla värld är det lugnare, och vi hade kanske sista helhelgen i stugan på ett tag. Kylan kommer väl dit också nån gång men värmen står på i stugan så det är bara att ta en tur. Vi plockade svamp, ställde undan trädgårdsmöbler, bastade och tog tom ett par dopp i ån, där tempen ligger på +6 nu. Vi räfsade löv och eldade ris mm Nu får det stå det tomt där det tag.

Natan hittade vår skylt som varit försvunnen!
Intressant den här hösten hur lite regn det har kommit. Från det att vi hämtade ut vår nya bil för prick en månad sen, en liten  fransyska den här gången också, under den månaden har det knappt regnat en enda gång. Nån lite lätt skur bara, några små droppar, det blir ett obs i kanten för den här hösten. Så bilen håller sig fortfarande snygg och vältvättad. Det är  bara ta några tag med dammvippan lite då och då.

Idag på måndagsmorgonen skiner solen och det blir kortbyxor på dagens joggingrunda när jag strax kommer ut nu framåt niotaget. VSK vann i helgen  ödesmatchen, näst sista matchen i Div 1 och har stor chans att klara sig kvar i ettan om dom vinner sista matchen på söndag. Vik i hockey har startat jättebra och redan nu kan man hoppas att dom får kvala till SHL till senvintern.

En vintermånad i varmare land satsar vi på i år, där har vi något att se fram mot att få lämna vinterkylan en tid. Om det nu blir någon vinter i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar