söndag 11 oktober 2015

Jag konstaterar...

Turbulensen i politiken känns här i 70-talet också.
Korken ur på KD-stämman!

Vi hade en lättklädd bastudiskussion på Actic i onsdags där nog ingen trodde att DÖ skulle falla. "Decemberöverenskommelsen" från 2014 som skulle hålla Sverigedemokraterna borta från makten ett tag till, men med champagne och jubel hos KD föll den och en ev. kommande statsministerkandidat, Anna Kinberg Batra var snabb med ett uttalande: "Jag konstaterar att uppgörelsen fallit". Det är att göra det enkelt för sig.


Nej, jag ska inte politisera mitt 70-tal för mycket, men sticker inte under stol med min politiska hemvist, men jag har väl på senare tid bara stridit på barrikaderna för att avskaffa pensionärsskatten. Den striden känns ju nu hopplöst omodern och ointressant när Sverigedemokraterna för varje dag får allt fler anhängare. Flyktingströmmen till Sverige med familjer och ensamkommande barn, krig och oroligheter, arbetslöshet, skolan och allt annat. Vi äldre som blir allt fler. Och så dricker KD champagne och M "konstaterar" och verkar nöjda med att den uppgörelse de själva drivit igenom har fallit och tuppkammen hos SD bara växer. Dom hoppas på nyval och ställer misstroendeförklaring.

"I have a dream" här på min kant att det klimatet kunde lugna ner sig lite så att det kunde bli lite mer bra lösningar på politiska utmaningar och lite mindre champagne och konstaterande att motsättningar ökar. "Samarbete" har jag hört talas om. Men jag tvivlar. Att en del pensionärer får det lite bättre nästa år är bra men i sammanhanget inte så viktigt.

I bastun var man inne på att det var odemokratiskt att inte lyssna på SD, och partiledare Åkesson är rätt skicklig debattör, men det får nog dröja. I det partiet hör man åsikter som tex den kvinnliga Skånepolitikern som tyckte att flyktingar kunde mötas på bron med en kulspruta, och det är bara ett exempel av hur många som helst. "Ta inte in flyktingar, det kan slinka in terrorister."

Jag gillar politiska debatter men är en usel debattör själv så normalt ligger jag lågt i bastun, men det kan väl bli litet snack på onsdag, och så ser jag fram mot partiledardebatten i kväll. Det ordinarie söndagsnöjet Bron III får jag se senare.  

                   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar