tisdag 27 oktober 2015

Källarrensning igen

"Det kan vara bra att ha, synd att slänga, kanske barnen en gång vill ha, vi tar upp det till stugan..."

Taklampan har lyst färdigt
Man samlar på sig för mycket, men som tur är har vi flyttat ett par gånger och passat på att rensa. Vi gör oss aldrig besväret att sälja på Blocket, då skänker vi hellre till Myrorna eller som i Sala till Strömsbacka så får andra tjäna några kronor, men det mesta hamnar på Återbruket så det får gå in i kretsloppet eller brännas eller vad man gör med det skräpet man slänger där . Efter några flyttningar har vi alltså blivit av med rätt mycket och nu har vi tagit ett tag till nere i källarförrådet.

Välstädat
Vid den allra första flytten ut från föräldrahemmet blev vi kanske av med några grejer till barnen men senare har vi lärt oss att ingen vill ha gamla avlagda möbler så vi slänger rätt friskt när vi köper nytt. Nu  är det tvärtom vi som tacksamt tar emot när ungdomarna byter upp sig.

I dagens rensning gjorde vi oss av med några resväskor, en gammal stereo med högtalare och lite annan elektronik, lampor, lite kantstötta tavelramar, gamla pärmar och diverse kabelskrot mm. Några gamla möbler som var instuvade längst in i förrådet fick stå kvar till nästa rensning, det var så svårt att komma åt dom dom ryker till våren.

Har man gjort bort sig nån gång och slängt för mycket? Det är ju omöjligt att förutse vad som en gång kan få ett värde fast det nu bara är skräp som står och tar plats så det tänker jag sällan på. Jag tycker bara det är skönt att rensa, och det som klarade sig den här gången ligger illa till nästa gång.

Nu är vi klara för den här gången och alla balkongmöblerna fick plats och får stå inne i vinter. Ja, balkonggolvet, trallen från IKEA,  är också bortplockad och kommer på plats igen när solen börjar värma i april.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar