söndag 1 november 2020

Vår nya bil

Det kanske snart blir omodernt att ha egen bil till förmån för andra gemensamma lösningar, men vi såg inget annat alternativ än att krossa spargrisen och köpa oss en ny bil när vi så oplanerat blev utan. I onsdags var vi och hämtade vår sprillans nya Kia Niro. 

Många knappar är det!

Lite större än vår förra med bra mycket fler funktioner, det kommer att ta ett bra tag innan vi blir bekväma med vår nya kamrat. Det är som när man köper ny mobil, ny dator och sånt, hur mycket ska man orka lära sig här i Mitt Sjuttital? Flera funktioner, flera knappar, nya förkortningar. Instruktionsboken är tjock som en tegelsten, ändå stod det inte ett ord om hur GPS-en fungerade! Det tyckte väl ingenjörn var för självklart att behöva förklara.    

Ratten, med inbyggd värme, satt på vanliga stället och gasar gör man på vanligt sätt så premiärturen till stugan gick helt OK utan att vi stötte ihop med några älgar. Säkert är det mesta på vår  Kia Niro bättre än vår förra Citroën C4 och den tog det ju också en god tid att lära sig så det här blir nog bra med tiden. Och tanken är att vår nya bil också blir vår sista bil så jag har gott om tid att lära mig mer.  

Och vi fick en blombukett av säljaren, det var ju snällt! 


                      

1 kommentar:

  1. Grattis till bilvalet! Klokt val att välja Kia!
    Vi kör Kia Ceed sen 2012 och det bästa är rattvärmen......det har andra bilmärken tagit efter.......

    SvaraRadera