söndag 15 november 2020

Nödvändig resa

Duggregn
Senaste restriktionerna: Inga onödiga resor och ingen alkohol efter 22. Alkohol efter 22 är inga problem, men en resa till stugan är alltid nödvändig.

Stugan är öppen hela vintern för att koppla av där, och alla förberedelser är klara nu. Utevattnet är avstängt, snöskyfflarna framställda, gräsklipparn och fincyklarna inställda, gräset räfsat och utemöblerna undanställda. Med mycket mer och 38:e säsongen är avslutad. 

Det är rätt mycket jobb på hösten men så himla skönt nu att ta några dar i stugan mellan varven och bara elda i kaminen, äta gott, kura skymning, läsa böcker och se på film och TV när det är lite väl ruggigt. Annars promenera och kanske tom åka skidor. Resor till stugan är alltid nödvändiga resor, och vi håller ju oss inom regionen.

Däremot är det rätt lite jobb under vintern. lite målning inne bara i år, men i år kanske vi åker på att skotta själva. Fredde har sagt upp sig som snöskottare och kommer den nya ta på sig att skotta våran väg? Jag hade inte räknat med att behöva skotta mer. 


Uj så mycket vatten i ån!
Och det blir som vanligt rätt mycket jobb i vår sen när 39:e säsongen börjar men det är ju roligare än att stänga på hösten. Och blir det en Coronavår så startar säsongen i stugan tidigt.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar