lördag 28 november 2020

Ljuset i tunneln

Lördagsförmiddag och vanliga promenaden till Igor. Coop och Clas Ohlson.
Ljuset i tunneln

Jag hann inte längre än ner till vägtunneln innan jag såg ljuset! Ljuset i tunneln! Banne mig, inte ska jag gå och gräva ner mig! Det har varit lite väl mycket upp och ner ett tag, slut med det. Positivt tänkande.

Lördag förmiddag och vanliga promenaden till stan. Mataffärn först, alltid nåt som fattas i kylskåpet. Och så Clas Ohlson, alltid nåt man inte behöver men som kan vara bra att ha ändå, Och så ett Hej och lite snack med några körkompisar på Igor, "snart kommer ljuset" sa vi.

Lugnt med folk på Coop
Ljusstakarna och julstjärnan lyser upp i fönstren, och ljusslingan på balkongen lyser nu över hela Engelbrektsgatan. På mamma Karins och pappa Svens grav lyser också nu ett ljus och Margareta bjöd sen på nybakade lussekatter till kaffet och att vi glömt köpa glögg gjorde ingenting. 

Min 90-årige(!) vän bor så fint men han sitter ensam sen länge. Han fick en uppmuntran till sin Facebook och jag har nog fler vänner som kan behöva ett Hej!

Vår högst upp lyser klarast tror jag
Biograferna är stängda, men man kan väl se på film ändå. Hemma på TV:n. Det är ett obegränsat utbud, men jag är lite sugen på filmen om Greta i kväll. SF Anytime för 129 kronor. Det är ju bråttom att rädda klimatet, men Gretas engagemang är ju också i högsta grad nån slags ljus i tunneln. Heja Greta!


Det är lite berg o dalbana med humöret nu i Corona-tiden så nån dipp får det väl bli ibland, men "från mörkret stiga vi mot ljuset" låter väl bra, så bra att man kunde ha med det i nån sång!

Men visst ja, det är ju redan gjort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar