torsdag 5 mars 2015

Pensionärsmöte med PRO

Mötet avklarat och färdigminglat. Nu väntar vi på showen.
Gu' vad trist det låter. Det tyckte jag i alla fall det lät innan jag själv blev så här otroligt gammal. Då var ett mer lockande alternativ att som Hasse Alfredsson sjunger gå och förorena närmsta vattendrag?

Ja, nu är det ju så att vi alla blir ju äldre och om vi har tur och har rätt gener och sköter oss så finns chansen till ett fint liv även efter att vi stämplat ut på jobbet. Så tänkte jag idag på pensionärsmötet hos PRO. Vi hade årsmöte i PRO Kultur.


Hanna Sangemark in action. Mamma Irene sköter det tekniska.
Föreningen har 300 medlemmar och 60-70 var med på mötet; 25 procent - det är väl fint i vilken förening som helst! Med mötesproffs gick mötet snabbt sen hade vi mingel med ostbricka och dryck av olika sorter vi betalade själva för en tjuga per glas. Mycket snack med nya vänner vi fått nu i pensionärsåldern. Till det kom en underhållning av en riktigt professionell underhållare, Hanna Sangemark som sjöng musikallåtar, steppade, spelade keyboard mm. Utbildad musikalartist och uppväxt i revymiljö är hon hur säker som helst, ett riktigt fint och uppskattat eftermiddagsprogram för oss pensionärer på PRO-möte,

Festprissar "typ eftermiddag".
Nu är PRO Kultur inte vilken pensionärsförening som helst. Lagom stor och med en "nybyggarentusiasm" i föreningen. Säkert ett föredöme för andra PRO-föreningar i Sverige. Senast idag såg jag i tidningen att en annan PRO-förening i stan hade problem att få en ny ordförande, den platsen fick stå vakant. Men med trubadur och kaffelotteri på mötet blir det kanske inte nåt riktigt drag i en sån förening.

Efter en eftermiddag med både underhållning och mingel är det rätt skönt att vara hemma och färdigfestad redan i sju-taget, det är en fin sak med det här livet, att man slipper vara ute och sudda hela natten alltså för att har kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar