måndag 23 mars 2015

Jag ska sluta kolla deckare på TV

Inte för att jag kollar många deckare på TV, men nu ska jag dra ner ännu mer.

Sara Svenhagen (Vera Vitali) och Ida Jankowicz (Natalie Minnevik) i Arne Dahl: Mörkertal.
Mycket pangande är det!
Jag har några veckor hamnat med Arne Dahl på söndagskvällarna och där satt jag i kväll också men jag borde sett Agenda i stället. Sorry Arne, nästa söndag får du klara upp dina fall utan mig.

Jag hänger väl någorlunda med i intrigen, men det är sånt himla massa slaktande att det blir löjligt och ointressant till slut. Charmlöst. Och inte fattar jag allt. Hur fick poliserna den och den adressen, var kom den och den kopplingen ifrån etc. Det går så himla fort ibland och så många namn att hålla isär.

Helgonet, Snobbar som jobbar, Columbo, Perry Mason och allt vad det hette en gång. Då var man så svältfödd så man såg allt och de första filmerna med James Bond var också något nytt så nog har jag sett deckare och thrillers. Och jag har läst massor med böcker i ämnet, från Agata Christie, Conan Doyle m.fl till moderna deckare och spänningsromaner. Jag avverkade en så sent som härom veckan, nyårsdramatik en iskall vinter i Hagfors så visst kan det vara spännande och avkopplande med mordgåtor, men det här slaktandet på söndagskvällarna har jag tröttnat på.

Hyckleri kanske men i morrn är det dags får ännu mera blod på TV, avskurna halsar i Jordskott. Halva serien är kvar så det kommer att hända mycket än, och den kommer jag fortsätta att se, den är ju till stor del inspelad i Sala. Det är svårt att förstå allt där också, men tempot där är lite långsammare än hos Arne Dahl. Och så använder dom bra mobiltelefoner i den serien, en intressant detalj. Ja, Nokia Windows Phone förstås.

Jylland på 20-talet
Annars har jag en favoritserie just nu på TV, Badhotellet på TV4. Det var ett mord där också, ännu ouppklarat, men vi tittare vet vem skurken är och bara väntar på att han ska bli avslöjad så att kanske Fie kan få sin Morten. Spänning, mord och kärlek, men den kan absolut inte kallas för deckare. 60 avsnitt är planerade så det kommer att hålla på många år än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar