tisdag 7 augusti 2018

Klimatet en valfråga

Det låg rätt bra i tiden att damma av min odyssé genom sjuttitalet just nu, en dryg månad innan valet 2018, ett av det mest svårtippade valet på länge. Så att jag kan få göra mina analyser.

Som vanligt har jag hjälp av Frank Sinatra, mitt stöd genom livet. Sinatra sa ang."Just in time": "I was lost, the losing dice were tossed, my bridges all were crossed etc."  Och så "Just in time" kom jag att tänka på min gamla blogg! Och valet som närmar sig. Jag känner ansvaret.

Helt jämnt idag mellan blocken idag med SD däremellan på 20 procent. Kan gå hur som helst.

Lugnt med skandaler än så länge, men partistrategerna sitter väl och fiskar på var sitt håll och hoppas på napp med nåt riktigt smaskigt, men det räcker nog inte med en obetald TV-licens eller en Toblerone längre.

SD har gått ut hårdast och försöker få sossarna som ansvariga för en himla massa ont på 20-30-40-talet, tom nazisternas illdåd i Tyskland. Dom fick ihop en rätt välgjord valfilm som jag såg i går kväll, men det var mest sånt som man har hört förut. Riktigt otäckt med tvångssteriliseringar, rasbiologi mm. Hur tänkte man på den tiden och det låg i tiden, många partier stod bakom, men såklart är det enbart S som SD  skjuter in sig på. Få se hur debatten kommer att låta, S får nog inte mycket stöd av de andra partierna som också var inblandade kan man tro.

Blir det så här nästa sommar?
Men SD:s framgångar stannar nog upp om klimatet blir en valfråga, dom har ju inte någon klimatpolitik alls. Hoppas dom backar rejält.

Men deras valfilm var "Del 1", vad har dom i "Del 2"? Skandaler om andra partier eller fortsätter dom S-spåret? Och jag tror nog SD skjutit sig själv i foten. Vidrigheterna på 20-30-talet var i en annan tid men SD:s främlingspolitik är ju nu. Och idag hade dom backat några procent.

Jag hoppas klimatfrågan blir stor i valet. För sent eller "Just in time?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar