söndag 12 augusti 2018

Valkompassen 2018

Kul när det går mot val och frågan är: är det dags att byta parti? Vända kappan efter valvinden? Jag testade några valkompasser idag.
Klassisk från 1957 

Utan att tänka så mycket på frågorna utan bara svara spontant fick jag ganska lika resultat i alla valkompasser. Men inte helt lika, jag kanske kör några varv till under valkampanjen.

Men i alla tester är det S, Mp och V som ligger bäst till och i en test överraskade Fi och kom på 2:a plats. Och längst ner hamnade oftast SD, KD, och M. Medan L o C hamnar lite mitt emellan.
   
Kommunalt i Västerås kom L på 2:a plats, det var lite intressant och jag ska alltså köra dom här testerna fler gånger. Men det verkar inte blir partibyte den här gången heller. Såklart jag inte köper "mitt" parti till 100% i alla frågor, men så här med lite blandade frågor hamnar man nog rätt så rätt om man väljer det laget. 

Idag, 12 augusti, kommer valaffischerna upp så valtemperaturen kommer att stiga nu. Och prognoser och analyser varje dag. Ryssarna och andra nationer är igång för att störa och utspelen kommer att dugga tätt. Jag är barnsligt road av valrörelser.

Men valaffischer år 2018??? .Och valstugor.... Jo, alla sitter inte och munhuggs på Twitter och Facebook. Affischen från 1957 är riktigt klassisk och används lite omgjort fortfarande.

 I kväll är det gängkriminaliteten som ska diskuteras. The race is on.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar