lördag 9 december 2017

Ny jacka, var det verkligen nödvändigt?

Jag tar mig aldrig till en klädaffär på eget initiativ. Faktiskt aldrig. Men när jag väl hamnar där så är jag inte så förskräckligt priskänslig.

Ny jacka, behövde jag det egentligen? Som tur är har Margareta rätt bra koll på mina kläder och hon tyckte det, annars hade jag aldrig kommit på tanken att köpa ny jacka i år. Jag har ju redan ett par stycken, men OK, då, en till kunde ju vara bra. Så vi gick runt härom veckan och kollade. Men plötsligt var jag kräsen, köper inte vad som helst.

Dressmann Fashion
Om jag nu skulle ha en ny jacka skulle den väl vara lite olik dom jag redan har annars kunde jag ju damma av nån gammal som hänger kvar i källaren. Vi avverkade de flesta klädaffärerna men jag höll emot ända tills vi kom till Dressmann, min huvudleverantör av kläder.

Snyggt!
Jag borde ha börjat där. Provade allt dom hade med kapuschong som Margareta tyckte jag skulle ha på jackan. Men en var för lång i ärmarna. En var för trång. En var lite säckig. En hade fel färg. Jag försökte få slippa.

Till slut frågade försäljaren: "Är du priskänslig?" "Nja, bara sisådär" svarade jag och han plockade fram en jacka som jag föll för direkt!

Eller det var faktiskt ingen jacka. En rock som jag inte haft på evigheter. Och inte var den speciellt dyr heller, förstår inte vad expediten menade med sin fråga om priskänslig. Margareta var lite tveksam, men jag visade var skåpet ska stå och slog till direkt.

Det roliga är att så många av mina bekanta kommenterat rocken med positiva omdömen. En enkel rock från Dressmann, men det är väl inte så vanligt att vi killar har rock längre som vi ofta hade i tonåren. Med kragen uppfälld på rocken så man kände sig lite cool. Jag kan inte låta bli att visa bilden ur VLT från april-63 veckan innan studentexamen. 18 år, tuff hatt, (en tärning(!)) och naturligtvis en snygg rock!

Och idag sa Margareta spontant när vi tog förmiddagspromenaden ner till stan att "det är en riktigt snygg rock du köpte!"  Det blev till sist godkänt alltså men det är tveksamt ändå om jag går till klädaffärn på eget initiativ, men skulle det blir aktuellt så börjar jag hos Dressmann med deras fräcka kläder.           

3 kommentarer:

  1. Varför en tärning till huvudbonad undrar jag?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var mycket som var annorlunda på 60-talet. Toppluva, basker och keps hade inte kommit än. Men vi hade tärning.

      Radera