lördag 8 september 2018

Vem vill bli statsminister?

Jag är imponerad på Stefan Löfven. Och alla andra partiledarna också i och för sig, men mest Stefan Löfven. Hur orkar han och dom?

Ett sånt här valtempo med dagliga TV-debatter utan minsta marginal att säga nåt dumt. Inte vara för rolig, inte för tråkig. Inte bli alltför arg men inte heller alltför mesig. Absolut inte gäspa i en TV-sänd debatt eller för en sekund tänka på nåt privat så att man missar ett påhopp. Aldrig tveka på en siffra, 13 miljarder dit, 10.000 fler poliser och en ökning på 15 %, allt ska sitta utan minsta tvekan.

Proffspolitikerna som skolats in sen ungdomsåren har ett försprång, dom kan ju hålla ett oförberedda föredrag en timme om en cykelpump men Stefan Löfven har ju inte den bakgrunden och inte den svadan, men han klarar sig rätt bra ändå.

Palme bisittare och snyggar till kalufsen 1960
Slutdebatt i går i två timmar, stående utan toapaus, imponerande. Det man kunde sakna var några skyltar med siffror och kurvor som går upp eller ner, det hör väl till en TV-debatt. En kolbit eller nåt annat att vifta med för att visa hur rätt man har.

Förr satt man och debatterade med cigaretten i mun, ofta med bisittare lite bakom som tog fram siffror och argument. Nu ska dom klara allt själva, alla siffror, alla argument. På bråkdelar av en sekund.
Stefan o jag 
Lite konstig uppställning av pulpeterna var det igår, alla på en rad. Naturligare med en halvcirkel kan man tycka, idag har nog alla partiledarna nackspärr.

Slutdebatt igår ändå blir det en duell ikväll mellan Löfven och Ulf Kristersson, imponerande att dom orkar och jag är mest imponerad på Stefan Löfven.

Och båda vill bli statsminister - blir dom snuvade på titeln? Tjejerna är på hugget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar