måndag 10 september 2018

Slutdebatterat

Nu lägger jag undan partipolitiken ett tag efter gårdagens rysarval.

Det finns så många experter som säger ungefär samma sak så jag har ingen uppgift där att fylla, och tittar jag på min prognos för några veckor sen så stämmer den förstås bra, inga stora överraskningar. Jag är lika stor expert som de flesta andra.

Sossarna (trots katastrofval) ökade rejält och SD fick inte så stor framgång som det pekade på i min prognos för några veckor sen. KD gick bättre och Mp sämre annars var min prognos rätt begåvad.


Valvakan följde jag på SVT och var inte imponerad på grafiken med staplar och jämförande siffror, jag fick sitta själv och räkna procent och vår 32-tumsTV räckte inte till att göra alla siffror synliga (jo, jag överdriver lite, men....) Ingen vill ha tillbaka sifferexercerandet på gamla valvakor, men jag kunde allt komma med några bra förslag. Hör av er! Kanske det var bättre på TV4 eller var det som vanligt mest matlagning där?

Men frågan kvarstår: Vem vill egentligen bli statsminister och varför? Nu blir det väl förstås Ulf Kristersson eller Stefan Löfven, men vilket jobb om det inte blir några majoriteter.

Och SD ska inte släppa fram nån regering där inte SD får inflytande nu bli det taktik och svikna vallöften eller skärper man till sig och tar ansvar? Dramatiskt - valet gick trots allt inte så himla dåligt som man kunnat tro efter en helt unik valperiod med helt unika händelser och 180-graderssvängningar.

Politik är intressant få se vad det blir för regering. En spaning är att i längden kommer man inte kunna hålla SD, främlingsfientligt och rasistiskt, utanför politiskt inflytande om man inte håller sig på vänsterkanten.

Nu har jag muttrat färdigt och får väl köpa större TV till nästa väl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar