onsdag 19 augusti 2015

Sverige stänger tidigt

"Det är lite synd om dig" sa Margareta till mig igår, och jag höll med för säkerhets skull redan innan jag visste vad hon menade. Så farligt kunde det väl inte vara, men lite medlidande mår man ju alltid bra av. " Du har ju knappt ätit en enda glass den här sommaren och vi har inte heller ätit lunch ute speciellt ofta!".  

Så vi lämnade stugan och tog en tur. Ett biltur med tre mål och så en lunch och en glass tänkte vi oss. Men det gick inte helt smärtfritt.

Men parken var fin
Det första målet gick bra, det kommer jag tillbaka till senare, men sen tänkte vi oss till Grönsö Ö, namnet som man sett 100-tals gånger längs med E18, ön söder om Enköping. "Caféet är öppet" stod det på hemsidan, men på den enda vägen dit kom vi till den här skylten: "Välj en annan väg!" Men vi var hungriga, vi kryssade oss fram mellan vägmaskinerna och tog oss fram till Grönsö som är en riktigt vacker plats men tji fick vi, Caféet var stängt. Och allt annat också, vi kunde bara gå lite i parken och beklaga oss för några andra par som också hade tänkt sig en slottslunch. Inte ens en glass blev det! Det skulle vara öppet varje dag tills i mitten av september sa hemsidan. Men vi åkte hungriga därifrån.
  
Konferensanläggning och generösa gräsytor

Nästa mål var Härjarö. Där var vi en gång för trettio år sen då det var full rulle där med bad, camping och servering med glass, men nu var det helt tomt! Campingen stängd fast det är fantastiska gräsytor där, klippta och välskötta. Men tomma. Gästhamnen också tom. Här som det var sånt liv sist vi var här. Vad har hänt? Digerdöden? Vi blev utan glass och överlevde på ett par äpplen vi packat ner i ryggsäcken. Det känns lite tragiskt att se en sån fin anläggning stängd, men det har väl varit för få gäster kan jag tro. Eller har dom bara stängt för säsongen redan 19 augusti?

Hamnmagasinet i Enköping
Gästhamnen ligger öde
Jaja, men skulle vi bli utan både glass och lunch? Nej, det ordnade sig till sist, vi stannade på Hamnmagasinet i Enköping och åt en riktigt god strömming för 149 kr per pers och tog var sin glass på det med en liten promenad i Drömparken, men kontentan av den här lilla turen var att det känns som vi i Sverige alltid tar ut hösten så tidigt när det är folktomt på så här fina ställen. Speciellt när vädret är så här fint.

Så återkommer jag senare med vårt första mål som alltså gick som jag tänkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar