fredag 14 augusti 2015

Fint med säkerhet, men....

Det är fint att allt blir säkrare. Självklart. Hjälm, säkerhetsbälten, flytväst och sånt är självklart! Men....

Vi 40-talister brukar skoja ibland och undra hur vi överlevde. Ute i skogen ensamma hela dagar med kniv och pilbåge och cykelhjälm hade vi inte hört talas om. Jag såg en vinterbild häromdan där grabbar och tjejer åkte bob nerför en bilväg bland bilar utan vinterdäck. Farligt förstås, men det var så vi levde.

Men har inte säkerheten gått lite väl långt nu? Vi skulle ha en  borste häromdan, ganska liten så vi hittade ingen annan än en liten leksaksborste på Bauhaus. Den passade perfekt, men så läser jag varningstexten där det på 12 olika språk står:

I målsmans sällskap
"Varning varning! Minst 3 år måste man vara för att borsta med borsten. Och dessutom får den inte användas utan överinseende av en vuxen!

Det räcker som tur är med bara en vuxen, men det här verkar ju löjligt. Curlingföräldrar hör man ju pratas om, men barnen måste väl få göra nåt lite småfarligt, som att att borsta trappen med en liten borste.

Det är fint med säkerhet, inte vill man att vare sig unga eller vuxna ska göra sig illa, men varningstext på en liten gummiboll som man också kan se är inte det lite överdrivet. Visst kan man få en boll i huvudet, men.... Barnvagnar är så säkra nu att dom är närmast omöjliga för morfar att hantera.

Extra roligt blir det när jag kollar varningstexten lite extra. Då framgår det att för att använda borsten ska man ha stövlar på sig. Jag vet inte, men kanske det duger med Graningekängor, men man ska ha rejält på fötterna i alla fall, och det är det för den skull alltid bra att ha. Och säkrast att både barnen och de vuxna lyder varningstexten annars vet man inte vad som kan hända.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar