onsdag 5 augusti 2015

Sommarvädret 2015 så här långt

Regnet öser, tomt det är i stugan, tomt i stugan
Alla har åkt hem kvar är jag och frugan, jag och frugan
Dropp dropp, dropp dropp, droppe droppe dropp dropp, dropp dropp dropp.

Trots allt inte så många morgnar jag behövt paraplyet
för att hämta Vlt för att säga nåt positivt.
Regnet har oftast kommit senare på dagen...
Jag brukar försöka hitta lite positivt även på vädret en sån här sommar och det har säkert varit värre något år, men just idag känns det lite uppgivet. Vaknade till ljudet av ett ösregn, drog täcket över huvudet en stund innan jag tog min dagliga morgonpromenad till brevlådorna.

Martin Hedberg, meteorologen, skriver på sin blogg idag att medeltemperaturen så här långt inte avviker så mycket från det normala, men att det varit mer regn och moln som gjort vädret "sämre".

Positivt är att de senaste dagarna i alla fall varit hyfsat torra så att vi kunde göra färdigt taket i bastuprojektet. Det gick tom att måla då prognosen sa att det skulle bli några dagar utan en droppe regn, men även då drog det ihop sig till några skurar och det var ju inte helt lyckat.

Positivt var också vädret igår när vi kunde ligga och sola på gräsmattan, Ebbe kunde ta ett dopp i poolen när jag och Nelly och Selma i stället badade i Silvis. En och annan riktigt fin dag har vi allt haft den här sommaren också.

Positivt är också att nu har vi i första hand hela augusti kvar av sommaren, och en bra bit av september brukar också värmen ligga kvar. Nu packar vi ner de sommarkläder vi inte använt än i år och tar en liten tur på tu man hand. Lämnar Stentorpet ett par dar för att se hur världen ser ut där bortanför kröken vid Söderstedts lada.

Så det är för tidigt att helt döma ut sommarvädret 2015. Ni får en andra chans herrar och damer på SMHI!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar